Tko savjetuje Plenkovića? Gotovo svaki dan čuje se s Milanovićem!

Photo: Robert Anic/PIXSELL; Luka Stanzl/PIXSELL

Sada kada je Milanović miljama daleko od politike, a politiku treba za konzultantski biznis koji je procvjetao, gotovo svakodnevno čuje se putem telefona sa premijerom Plenkovićem

Kada se ovih dana medijskim prostorom proširila vijest o tome da bi bivši predsjednik SDP-a Zoran Milanović mogao biti izbačen iz te stranke, po političkim kuloarima proširila se zgodna ideja. Budući je premijer Andrej Plenković u sve očiglednijem sukobu sa predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović, a obzirom na Milanovićevu retoriku u posljednjih nekoliko mjeseci mogao bi on biti HDZ-ov kandidat za predsjednika. Dakako, sve su to tek šale koje se zbivaju u političkim krugovima. No, stara narodna kaže da u svakoj šali ima pola istine pa je tako i u ovom slučaju istina diskretno isplivala na vidjelo.

Naime, premda su u kampanji na posljednjim nacionalnim izborima bivši i aktualni premijeri Zoran Milanović i Andrej Plenković vodili žestok rat, njih dvojica zapravo uopće nisu u lošim odnosima. Bliskost su, uostalom, pokazali i u nekoliko navrata tijekom te burne kampanje, kada su se posve prisno susretali po destinacijama koje su obilazili diljem države.

Zajednički ručkovi

Sada kada je Milanović miljama daleko od politike, a politiku treba za konzultantski biznis koji je procvjetao, gotovo svakodnevno čuje se putem telefona sa premijerom Plenkovićem. I sam Plenković ne odbija pozive, štoviše s Milanovićem se rado sastaje i na večerama u separeu jednoga Zokiju omiljenoga zagrebačkog restorana, gdje je svojedobno ”slučajno” susretao Ninu Pavića. Na tim pak prisnim i za javnost zatvorenim ručkovima Plenković se s Milanovićem čije iskustvo respektira savjetuje o gotovo svim vrućim temama u zemlji, pa je tako s njime, uz ostalo, razgovarao i o krizi u Agrokoru.

Inače, bliskost dvaju premijera nije nikakva novina jer njih dvojica znaju se još od mladih dana, budući su istovremeno radili u Ministarstvu vanjskih poslova ’90-tih godina, a imali su, dapače i slične životne puteve sve do 2000-tih. Obojica su vrlo brzo napredovali, uživali glas sposobnih i vrijednih diplomata, a onda se Milanović upisuje u SDP, dok Plenković postaje šef kampanje Mati Graniću za predsjedničke izbore. Politički putevi tu im se ideološki mimoilaze, ali čini se da su unatoč tome do danas zadržali kvalitetne odnose.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI