TODORIĆ: ‘Plenković i ministrica Dalić sudjeluju u UROTI PROTIV HRVATSKE. Za njima čisti Božinović’

Goran Stanzl/PIXSELL

Nakon završetka prvog ročišta u Londonu, Ivica Todorić obratio se medijima. Baš kao i u studenom, bio je razgovorljiv, no glas mu je podrhtavao od uzbuđenja pa se nekad najmoćniji poslodavac u zemlji doimao kao da je u stanju velikog šoka.

“Dugo sam šutio da ne oštetim svoje zaposlenike u Agrokoru. Izvanredna uprava Agrokora, Plenković i ministrica Dalić uništavaju moju imovinu, krše Ustav i zakone. Ne mogu vjerovati da se takva pljačka događa u zemlji koja je članica Europske unije”,započeo je svoje obraćanje Todorić, a potom izrazio svoje veliko nezadovoljstvo radom ministrice Dalić i premijera Plenkovića:

“Martina Dalić u nekontroliranom je prostoru. Ministar Božinović čisti za njom. Svaki njen SMS koji pošalje je ubitačan, no sve će to izaći na vidjelo, kad tad. Priznala je da je bila na čelu ortačke skupine koja je pisala lex Agrokor kojim je ozakonjena pljačka. Prijavili smo je za formiranje zločinačke organizacije i sve ćemo to dokazati na sudu. Postoje državne službe koje će, nadam se odraditi svoj posao. Ako ne, sudit ćemo joj u nekoj drugoj državi”, rekao je Todorić. svoje suđenje odbio je komentirati.

“Imam pošteno suđenje, no ne bih sad to komentirao jer sam u postupku i ne smijem o detaljima. I danas se javio Plenković, baš kao i onaj dan kada sam ovdje bio prvi put. Tada se bio uzrujao i slao ambasadora da obnovi moj postupak i da mi se sudi u Hrvatskoj. Plenković misli da sudovi u Engleskoj ne rade kako treba. Sada su za svoju obranu uzeli najskuplje odvjetnike za svoju obranu. To je sramota. Ja sam smanjio svoj tim i ne bavim se postupkom. To prepuštam njima”, opleo je po premijeru Todorić.

“Kolika je njihova želja da se mene uhvati i ponizi. Pa što sam im ja napravio? Izgradio sam Hrvatsku! Nisam uzeo ni kune. Svaki euro se zna gdje je, ali ne smijem o tome jer sam u postupku”, branio se novinarima Todorić.



“Oni su danas trijumfalno proglasili nagodbu. Ako nagodba prođe, to će biti katastrofa za Hrvatsku! To će biti uništenje Agrokora i svih drugih tvrtki vezanih uz njega! Njima nije važno sačuvati Agrokor. Njima je stalo jedino da sačuvaju Knighthead i roll up! Što će biti s dugovima i dobavljačima, njih ne interesira. Zašto novac šalju izvan Hrvatske? Zašto osiromašuju Agrokor kada je i danas uspješna i velika kompanija, kada zapošljava i sprečava iseljavanje iz Hrvatske?” , zapitao se Todorić te nastavio ‘paljbu’ po vladi Andrea Plenkovića.

“Dalić i Plenković moraju održati Knighthead, to im je jedini zadatak. Oni dogovaraju sve s Božinovićem. Izborit ću se za istinu! Svoj sam novac ulagao u Agrokor. a Knighthead nije, nego je u zajam uzeo kompletno poduzeće! Vlada je dozvolila da Knighthead upravlja svime! Papire nitko ne smije vidjeti, a roll up ne smije pasti da bi mogli nesmetano popaliti novce. A ako hrvatska država to dopusti- ajme, Bože!”, zavapio je posrnuli tajkun.

Ovo je urota, o tome nema govora. Sada smo u fazi u kojoj se donose ključne odluke. Dalić i Plenković požuruju nagodbu da spase roll up i Knighthead”, objasnio je Todorić. Na upit o svojim vlastitim greškama, odgovorio je da je ‘i banane plaćao preko Agrokora.

Na kraju razgovora, Todorić se pohvalio medijima da hrani golubove u Londonu,no da mu ej zbog toga stigla kazna jer je to zabranjeno.

“Za to sam dobio dopis. Kada su mi uzeli kompaniju, nitko mi nije poslao slova o tome”, žalosno ej ustvrdio i na kraju pozdravio novinare sa svojim standardnim londonskim pozdravom:

“Ćao, ljudi!”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI