Todorić: ‘Ramljakova kaznena prijava je potpuno besmislena’

Robert Anic/PIXSELL

Odgovorio je na tvrdnje kako je izvukao ogromne iznose novca iz Agrokora

Ivica Todorić oglasio se na svojem blogu. Ovaj puta je odgovorio na tvrdnje kako je izvukao ogromne iznose novca iz Agrokora. Objavio je kako je riječ o lažima te je napao Antu Ramljaka da pokušava okrenuti javnosti protiv njega, iako nema dokaza da je izvukao bilo kakav novac iz koncerna.

Objavu donosimo u cijelosti:

“Povodom objave izvadaka iz kaznene prijave koju je protiv mene podnio Ante Ramljak, a u kojoj se navodi da sam na račune mene i članova moje obitelji prebacio i protupravno isplatio milijarde kuna, izjavljujem da se radi o potpuno izmišljenim i tendencioznim konstrukcijama koje nemaju nikakve veze sa stvarnošću. Ta je moja tvrdnja vrlo lako provjerljiva jednostavnim uvidom u stvarne transakcije jer iz Agrokora i povezanih društava nisam otuđio niti jednu kunu.

Navedena kaznena prijava, podnijeta je 10. listopada 2017., a njezini su dijelovi upravo sada namjerno plasirani u javnost kao rezultat sakrivanja kriminalnog postupanja grupe ljudi okupljenih oko podnositelja te kaznene prijave Ante Ramljaka, a s namjerom da me se eliminira iz vlasničke strukture Agrokora te da se stvore uvjeti za enormnu protuzakonitu zaradu. To su učinili tako da su napisali i osigurali donošenje Lex Agrokora, zakona koji je neustavan i čijom primjenom je dovedena u pitanje opstojnost Agrokora i povezanih društava. Tim više što su glavni provoditelji tog zakona upravo Ante Ramljak i kriminalna skupina koju je angažirao pod krinkom „spašavanja“ tog trgovačkog društva.

Od fantomskih milijardi koje smo navodno otuđili nema ni traga i Ramljakova kaznena prijava je potpuno besmislena i služi isključivo stvaranju lažnog javnog dojma o navodnom kriminalu. Osim vlasništva četvrtine nekretnine u kojoj stanujem i nekoliko zemljišta, uglavnom poljoprivredne namjene, nemam drugu imovinu, a što je vidljivo iz rješenja Županijskog suda u Zagreba o privremenoj mjeri zabrane raspolaganja mojom imovinom.



U cilju zaštite svojih prava podnio sam Ustavnom sudu Republike prijedlog za ocjenu suglasnosti Lex Agrokor s Ustavom RH kao i kaznenu prijavu protiv službenih i odgovornih osoba Vlade i Agrokora”, stoji u objavi.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI