Todorić se raspisao ‘o kriminalnom klupku Hogan Lovellsa i njihovog predstavnika u Hrvatskoj’

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

„Kako je moguće da isto odvjetničko društvo u jednom predmetu radi za vjerovnika, a nakon toga počne raditi za dužnika?“

Todorić je u svojoj novoj objavi na blogu opet napao Martinu Dalić, američki fond Knighthead i odvjetnika Tina Doličkoga zbog sukoba interesa i preuzimanja Agrokora:

“Odvjetničko društvo Hogan Lovells savjetovalo je strvinarski američki fond Knighthead pri kupnji obveznica Agrokora d.d. i to bi po svemu bio legalni pravni posao da Vlada za izvanrednog povjerenika Agrokora nije imenovala Antu Ramljaka koji je, kako je sam priznao, s Knightheadom održavao sastanke u Zagrebu prije donošenja Lex Agrokora i svojeg postavljenja na čelo Izvanredne uprave. Taj je podatak itekako zabrinjavajući pokazatelj organiziranog djelovanja Hogan Lovellsa i njihovog predstavnika u Hrvatskoj odvjetnika Tina Doličkog u preuzimanju Agrokora. Najstrašnije je što je u svemu aktivno sudjelovala i potpredsjednica Vlade Martina Dalić koja je Knightheadu, a time i Hogan Lovellsu, preko Ramljaka osigurala povlaštene informacije još za vrijeme pripremanja Lex Agrokora. Knighthead nakon donošenja Lexa postavlja Tina Doličkog kao svog predstavnika u privremenom vjerovničkom vijeću. Nedugo nakon toga izašao je iz istog kako bi postao glavni Ramljakov savjetnik!

Kako je moguće da isto odvjetničko društvo u jednom predmetu radi za vjerovnika, a nakon toga počne raditi za dužnika? Čije interese to odvjetničko društvo pritom štiti? To rade i danas unatoč prijavi Hrvatskoj odvjetničkoj komori za neviđeni sukob interesa.
Hogan Lovells angažiran je i za pisanje i pripremu ugovora za roll up kredit koji nije ništa drugo nego još jedno kriminalno pogodovanje Knightheadu. Da apsurd i sukob interesa bude još veći, Tin Dolički za Vladu je pripremio i stručno mišljenje o roll up-u, a takvo je kriminalno financiranje zdušno branio i u medijima. Cijeli taj kriminalni posao, na kojem će odabranici Ante Ramljaka zaraditi stotine milijuna eura, opisan je u kaznenoj prijavi DORH-u.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI