Toni Milun u dva koraka otkriva imate li pravo na povrat poreza

screenshot

"U ovom videu pokazat ćemo kako u dva koraka dobiti povrat poreza, ako na njega imate pravo. Prvi je upotreba aplikacije, a drugi je popunjavanje obrasca" , kaže Milun.

Ovih je dana s dvojicom studenata poznati matematičar Toni Milun radio na izradi aplikacije koja će građanima pomoći da saznaju imaju li povrat poreza i kako ga ostvariti. Nakon mnogobrojnih upita, sada je tu video u kojem se objašnjava kako roditelji mogu ostavariti povrat poreza i jesu li iskoristili cijeli porezni odbitak kojeg imaju zbog djece.

Milun je otkrio kako je posebno ponosan na svoje studente s Visokog učilišta Algebra koji su pomogli pri izradi aplikacije. Riječ je o Mislavu Laliću i Nikoli Babiću. Uz asistenciju Brune Kumera,  Antonio Britvar je snimio i montirao video.

U ovom videu pokazat ćemo kako u dva koraka dobiti povrat poreza, ako na njega imate pravo. Prvi je upotreba aplikacije, a drugi je popunjavanje obrasca” , kaže Milun.

Dragi svi, ako se pitate gdje sam bio zadnjih tjedan dana, evo odgovor: s mojim studentima s Visokog učilišta Algebra radio sam Windows aplikaciju koja računa razdiobu odbitka za dijete koja vam služi za povrat poreza. Nikola Babić je nadgledao računovodstveni obračun, Mislav Lalić je izradio aplikaciju, a Antonio Britvar je uz asistenciju Bruna Kumera snimio i montirao video. Namijenjena je prvenstveno roditeljima od kojih jedan roditelj nije platio porez tijekom 2017. i ima dijete prijavljeno na svom Obrascu PK, a drugi roditelj je platio porez i nije bitno ima li dijete prijavljeno na svom Obrascu PK. Tada postoji velika mogućnost da prvi roditelj nije iskoristio cijeli odbitak koji ima na dijete pa ga naknadno (do 28.2.2018.) za potrebe godišnjeg obračuna poreza može prenijeti na drugog roditelja koji će zbog toga dobiti povrat poreza. Ovo je tek Beta verzija aplikacije i računa raspodjelu osobnog odbitka za roditelje koji imaju do dvoje djece, ali sljedeće godine ćemo napraviti i za ostale moguće slučajeve. Važno napomenuti da ova aplikacija računa upravo onaj dio koji Porezna uprava ne vidi i koji morate samostalno izračunati. Postoji mogućnost da vi uz povrat poreza na ovaj način imate pravo na povrat i po nekim drugim osnovama”, između ostaloga napisao je Milun na svom Facebook profilu.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI