Tony Blair o Vučićevoj usporedbi Hrvatske s nacističkom Njemačkom: Ponekad je bolje ignorirati…

Bivši britanski premijer Tony Blair ovog je ljeta prvi put posjetio Hrvatsku, s obitleji je boravio u Dubrovniku, a sredinom kolovoza dao je intervju za hrvatske medije koji je sada ugledao svjetlo dana.

Nekadašnji čelnik Ujedinjenog Kraljevstva komentirao je je li projekt stabilizacije zemalja bivše Jugoslavije završen.

“Projekt nije dovršen i neće biti dovršen dok sve države Balkana ne postanu članice Europske unije. No, budimo iskreni, daleko smo dogurali. To pogotovo možemo vidjeti s Hrvatskom. Radim s liderima Srbije i Albanije, i mislim da ima još mnogo posla, ali čini mi se da napredujemo i to mi daje optimizam. Nadam se da će nastaviti”, rekao je Blair za Jutarnji.

Upitan da prokomentira izjave srpskog premijera Aleksandra Vučića koji je svojim usporedbama Hrvata u Domovinskom ratu s Hitlerovim nacistima napravio neviđen skandal, rekao je da mu je to žao čuti.

“No ponekad je bolje ignorirati nego davati pozornost. Ako gledate iz srpskog kuta, predsjednik Srbije ima svoju publiku kojoj se želi svidjeti. Najvažnije je ocijeniti je li prisutan općeniti trend prema pomirbi. U procesu mira u Sjevernoj Irskoj, u koji sam bio vrlo uključen, i danas dolazi do neprihvatljivih komentara koji oživljavaju osjećaje iz prošlosti, no uvijek morate misliti o tome gdje smo bili tada, a gdje smo sada”, rekao je nekadašnji britanski premijer Tony Blair.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI