TOP VIJEST: Trump smijenio državnog tajnika Rexa Tillersona

Američki predsjednik Donald Trump smijenio je s dužnosti državnog tajnika SAD-a Rexa Tillersona. O tome je izvjestio na svom twitu.

Tillersona će na toj dužnosti zamijeniti dosadašnji direktor CIA-e Mike Pompeo.

„On će učiniti fantastičan posao! Hvala Rexu Tillersonu na njegovoj službi! Gina Haspel (bivša zamjenica direktora CIA-e) postat će nova direktorica CIA-e i prva žena ta tom položaju u povijesti te agencije“, napisao je Trump.

Podsjećamo, kako je naš urednik i analitičar Zoran Meter u svojoj analizi iz početka prosinca 2017.g predvidio moguću smjenu državnog tajnika Rexa Tillersona i imenovanje Mikea Pompea na njegovu dužnost. Evo citata iz te analize, čiji link donosimo ispod teksta: „… sve ovo se odvija u sjeni najava o mogućoj smjeni Rexa Tillersona sa svoje dužnosti, a nedavno je i glasnogovornica State Departmenta na medijskoj konferenciji priznala kako postoje „određene nesuglasice“ između prvog američkog diplomate i predsjednika Trumpa. The New York Times je prije nekoliko dana pisao o pripremi plana Bijele kuće za smjenu Rexa Tillersona, ni manje ni više nego s direktorom obavještajne agencije CIA-e Mikeom Pompeom. Kreiranje američke bliskoistočne politike, sada je to već posve jasno, u dobrom dijelu je u rukama snažnog židovskog lobija koji se probio u najuži krug Trumpovih savjetnika, prije svega posredstvom Trumpovog zeta i savjetnika Jareda Kushnera.“ Mogućnost Tillersonove smjene naš je urednik potvrdio i prigodom gostovanja u HRT-ovoj emisiji u Mreži prvog u prosincu prošle godine, na temu Trumpove odluke o priznanju Jeruzalema glavnim gradom Izraela.

Zoran Meter: TRUMPOVA ODLUKA O PREMIJEŠTANJU VELEPOSLANSTVA U JERUZALEM USLOŽNJAVA ODNOSE SAD-A S MUSLIMANSKIM SVIJETOM I EU



 

 

Original možete pronaći na geopolitika.news

Facebook Comments

Loading...
DIJELI