Trump opet divlja: Nećete vjerovati kako je uvrijedio Haiti i neke afričke zemlje!

wikimedia.org

Pita se zašto umjesto iz tih zemalja ne dolazi nitko iz npr. Norveške

Predsjednik SAD-a Donald Trump zanio se u četvrtak na sastanku s parlamentarcima u Bijeloj kući o imigraciji nazvavši, po Washington Postu, nekoliko afričkih nacija kao i Haiti “sranjima od zemlje”.

Republikanski milijarder primio je u Ovalnom uredu nekoliko senatora, među kojima republikanca Lindseyja Grahama i demokrata Richarda Durbina, kako bi razgovarao o planu ograničenja obiteljskog okupljana i pristupa lutriji za zelenu kartu. U zamjenu, sporazum bi omogućio da se izbjegne protjerivanje tisuća mladih koji često dolaze kao djeca u SAD.

Zašto sve te osobe iz sranja od zemalja dolaze ovdje?”, upitao je predsjednik Trump u razgovorima, po dnevniku koji citira nekoliko neimenovanih izvora.

Po njima, Trump je aludirao na afričke zemlje kao i Haiti i Salvador, objasnivši da bi SAD trebao prihvaćati državljane iz Norveške čiju je premijerku susreo dan ranije. “Zašto nam treba više Haićana?”, upitao je predsjednik, po dnevniku.

New York Times koji izvješćuje o istim riječima predsjednika, citirajući neidentificirane sudionike sastanka, pisao je u lipnju da je Donald Trump kazao na jednom drugom sastanku o imigraciji da “svi Haićani imaju AIDS”. Bijela kuća je to demantirala.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI