TRUMP TVRDI: ‘Rusi su nas hakirali! Sramota je da su informacije procurile, sve su to laži’

screenshot/YouTube

"Ako me Putin voli, meni je to prednost", rekao je Trump

Novoizabrani američki predsjednik Donald Trump održao je medijsku konferenciju na kojoj je odbacio optužbe nazvavši ih lažnim vijestima i besmislicama. Izjavio je da Rusija nije pokušala utjecati na njega te je optužio obavještajne agencije za novinske izvještaje u kojima piše da je Moskva prikupila kompromitirajuće podatke o njemu.

Što se tiče hakiranja nacionalnog kongresa Demokratske stranke, smatra da iza toga stoji Rusija.

“Mislim da je to učinila Rusija, ali mislim da nas hakiraju i druge države, drugi ljudi”, istaknuo je Trump dodavši da je demokratski kongres bio ranjiv na hakiranje, za razliku od republikanskog.

“Sramota je da su informacije procurile. Sve su to laži, nije se dogodilo, a to su objavili naši suparnici. To su bolesnici, oni su složili to sranje. To je sramota”, dodao je novoizabrani američki predsjednik.

Na početku konferencije zahvalio je svim medijima koji “nisu objavljivali ovakve laži”.



Odnos s Rusijom nazvao je groznim:

“Imamo grozan odnos s Rusijom. Oni nam pomažu da se borimo protiv Islamske države. Ako pogledate, postojeća administracija stvorila je Islamsku državu. Ako Putin voli Donalda Trumpa, to je prednost, nikako ne otegotna okolnost. Slagat ću se s Putinom, a ako ne, zar zaista vjerujete da bi Hillary bila stroža prema Putinu nego ja”, rekao je Trump.

Podsjetimo, mediji su u utorak navečer objavili tajno izvješće američkih obavještajnih agencija o ruskom utjecaju na američke predsjedničke izbore koje sadržava i kompromitirajuće podatke koje su o Trumpu prikupile ruske obavještajne službe.

Prema pisanju The New York Timesa, izvješće sadržava i videosnimku Trumpova druženja s prostitutkama u moskovskom hotelu što su ruske tajne službe snimile kako bi ga potencijalno mogle u budućnosti ucjenjivati.

U izvještaju stoji da je hakiranje naredio Vladimir Putin kako bi pomogao Trumpu.

“Ako me Putin voli, meni je to prednost. Ne znam hoću li se slagati s Putinom, nadam se hoću, ali postoji šansa da neću… Mislite da bi Hillary bila bolja? Dajte nemojte, molim vas…”, prokomentirao je Trump.

U nizu Twittova, nekoliko sati prije prve novinske konferencije u gotovo šest mjeseci, Trump je optužio obavještajne agencije da mu puštanjem informacija pokušavaju zadati “završni udarac”.

Trumpova odvjetnica Sheri Dillon također je govorila na konferenciji te je izjavila da će Trumpovo poslovno carstvo nakon inauguracije preuzeti njegovi sinovi.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI