U HDZ-u ključa: Doznajemo tko se usprotivio Milinovićevom izbacivanju

Hrvatski građani broje posljednje dane vrućega ljeta, no vremenske neprilike po svemu sudeći reflektirale su se na političku scenu, poglavito na HDZ koji se od kriza ne uspjeva oporaviti, otkako strankom ravna briselski dečko Andrej Plenković. Diplomata s manirima, očito se sve teže snalazi u hrvatskoj političkoj močvari, a kako se to ‘ovdje u nas radi’ proteklog mu je tjedna veoma živopisno pokazao lički šerif Darko Milinović, koji je pred središnjicom stranke postrojio autobuse pristaša, kako bi zaštitio vlastitu poziciju u stranci, ali i kraju iz kojega dolazi.

Takav pristup od strane prpošnog Dade Milinovića nije najbolje pao Plenkovićevoj vladajućoj garnituri, a koliko su to teško podnijeli svjedoči telefonska sjednica koja se po hitnoj proceduri odvila u četvrtak navečer, kada je ujedno donesena odluka da se protiv Milinovića, koji je ujedno član HDZ-ova Predsjedništva i lički župan pokrene stegovni postupak. Prema priopćenju koje je nedugo potom HDZ pustio u javnost od 29 članova koji su pristupili telefonskom glasanju, njih 27 složilo se da protiv Milinovića valja pokrenuti postupak. Tek je jedan član bio suzdržan, a jedan se pak usprotivio izbacivanju kolege Milinovića.

Suzdržao se od Milinovićeva izbacivanja prema tvrdnjama našeg izvora iz HDZ-a splitski župan Zlatko Ževrnja, dok se kakva li apsurda svojem izbacivanju, iz svoje stranke usprotivio Milinović osobno. Glasovanju nisu pristupili Ivan Domagoj Milošević te Ivica Kostović, a Milošević je tvrde upućeni čak bio kritičan prema stranačkom rukovodstvu tvrdeći da se odluke poput ove ne mogu i ne smiju donositi putem telefona.

Dakako pred Milinovićem, ali i pred Plenkovićem sada su burni i neizvjesni dani, jer sve i da ga izbace iz stranke Milinović prostora za djelovanje itekako ima što je uostalom i sam dao do znanja dolazeći u Sabor kako bi se informirao o pravnoj proceduri za povratak u saborske klupe, ako podnese ostavku na mjesto župana. Milinović bi tako, bude li izbačen iz stranke mogao stvarati pomutnju Plenkoviću u Saboru te mu destabilizirati ionako nestabilnu Vladu.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI