U Lisinskom gromoglasan pljesak za ‘Bože pravde’, Vučić poručio: ‘Živio srpski narod’

Igor Soban/PIXSELL

U Koncertnoj dvorani  Vatroslav Lisinski održava se skupština Srpskog narodnog vijeća na kojoj je prisutan i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

U prizemlju zagrebačke koncertne dvorane srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića dočekali su predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, gradonačelnik Milan Bandić i saborski zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac.

Njih četvero zadržali su se u kraćem razgovoru otprilike pet minuta. Potom su se uputili u dvoranu gdje je Vučić dočekan gromoglasnim pljeskom. Prvo je intonirana hrvatska himna “Lijepa naša”, a potom i srbijanska “Bože pravde”, nakon čega je opet uslijedio gromoglasan pljesak iako to nije uobičajeno nakon sviranja himne.

Na Skupštini Srpskog narodnog vijeća  okupljenima se na  početku obratili predsjednik SNV-a Milorad Pupovac, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije te srpski predsjednik Aleksandar Vučić.

Vučić je u svom govoru spomenuo i Zakon o braniteljima i rekao kako nikad nije pitao Pupovca zašto nije dao glas protiv ovog zakona.



Srbijanski predsjednik je također rekao kako čestita hrvatskoj predsjednici na hrabrosti što ga je pozvala te je uzvratio pozivom za posjet Srbiji.

“Živjelo prijateljstvo Srbije i Hrvatske, živio srpski narod i želim da me drugi put dočekate u boljem raspoloženju”, rekao je također Vučić.

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI