U najtežim trenucima novije povijesti Kikaš je branio Domovinu: Večeras promocija filma u Karlsruheu!

dnevno.hr

Prepuna dvorana s velikom pažnjom pratila je film čiji je kraj dočekan ovacijama.

U organizaciji Hrvatskoga foruma dobre volje na čelu sa Zdravkom Lozarom i svih hrvatskih društava koja djeluju u ovome dijelu Njemačke, pred više od 300 nazočnih, u Hrvatskome klubu u Berlinu, u subotu navečer održana je svečana projekcija filma “Nisam se bojao umrijeti “, domoljubna misija Antona Kikaša. Ovome događaju nazočili su Anton Kikaš i redatelj filma Jakov Sedlar.

U obraćanju publici prije projekcije, gosp. Lozar  je zahvalio Antonu Kikašu na svemu sto je napravio za Domovinu u najtežim trenucima njezine novije povijesti. Jakov Sedlar govorio je o svome 30-godišnjem prijateljstvu s Kikašem, posebno naglasivši njegovu ljubav i strast za sve što je bilo od pomoći za hrvatske stvari u Domovini i svijetu.

Prepuna dvorana s velikom pažnjom pratila je film čiji je kraj dočekan ovacijama.

Nakon projekcije nazočnima se obratio glavni akter, Anton Kikaš. Njegov sadržajni i emotivni govor često je  bio prekidan pljeskom nazočnih. Nije bilo osobe u dvorani koja bi sakrila emocije. To se posebno vidjelo nakon njegovog obraćanja nazočnima, na druženju u prostorijama Kluba. Svi su se željeli fotografirati s njim ili izmijeniti razmišljanja o mnogim hrvatskim temama. Svi su željeli čuti Kikaševo mišljenje o različitim hrvatskim temama. Druženje je trajalo do kasno u noć.

U nedjelju navečer će se u Karlsruheu održati slijedeća projekcija filma. Posebnost ove projekcije je sto se održava u povodu 25. obljetnice priznanja Hrvatske. Na njoj će , osim Hrvata, nazočiti i predstavnici njemačkih lokalnih i državnih vlasti .



Facebook Comments

Loading...
DIJELI