U Varaždinu Hitna pomoć stiže na biciklima i to volonterski

screenshot

Na ideju Hitne na biciklima došli su sami djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, jer im je važna sigurnost građana i gostiju na jednom od naših najvećih festivala, Špancirfestu

Na dva kotača, opremljena i spremna pomoći – to je varaždinska “hitna na biciklima”. Tamošnji Zavod za hitnu medicinu prije tri godine je oformio i opremio mobilne timove koji su na usluzi posjetiteljima na velikom festivalu šetača Špancirfestu, piše HRT.

Ionako uske gradske ulice prepune izlagača i performera i deseci tisuća šetača koji dnevno posjete Špancirfest otežavaju dostupnost velikom sanitetskom vozilu. Tim na biciklima čine liječnik i tehničar. Brzi su i okretni i potpuno opremljeni.

“Imamo zavoje za zbrinajvanje nekakvih povreda, također imamo svu potrebnu opremu za reanimaciju, za održavanje dišnog puta, sve dok ne dođe ekipa s potpuno opremljenim kolima”, kaže nam liječnica Patricia Videc.

Na raspolaganju su svima, pružaju konkretnu medicinsku pomoć i savjete, dodaje: “Naravno da ljudi slobodno dođu do nas ukoliko imaju bilo kakvih pitanja, ukoliko se osjećaju malo lošije, da im damo savjet. Naravno, ako naiđemo na akutno ugroženu osobu, tada mi pristupamo po našim smjernicama sve do dolaska Tima T1 s našim vozilom”.

Građanima se ideja o Hitnoj na biciklima sviđa. Vrlo je, kažu, praktična. Na ideju Hitne na biciklima došli su sami djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, jer im je važna sigurnost građana i gostiju na jednom od naših najvećih festivala, Špancirfestu. Valja napomenuti i kako to sve rade volonterski.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI