Ubojici iz Sloboštine određen pritvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela! Susjedi u šoku

Zarko Basic/PIXSELL

Njegov odvjetnik Željko Macan iz Velike Gorice rekao je da će se žaliti na odluku o pritvoru i dodao kako nije točno da je njegov klijent bježao, nego se sam prijavio policiji

Sutkinja istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici odredila je 60-godišnjem Džemalu Palošu istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sumnjiče ga da je na Uskrs oko 18 sati nožem skakavcem na autobusnoj stanici u zagrebačkoj Sloboštini ubo Antu Škembera (29) i nanio mu smrtnu ozljedu.

Za 24 sata odvjetnik koji Paloša brani po službenoj dužnosti Željko Macan kazao je kako su ponudili jamčevinu, no sud ju je odbio. Nije htio otkriti što su ponudili kako bi se Paloš mogao braniti sa slobode.
Paloš je noć proveo u ćeliji u prostorijama policije na zagrebačkim Oranicama, a u petak u 11 sati doveli su ga na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici. Tamo je aktivno iznosio obranu i odgovarao na pitanja

Njegov odvjetnik Željko Macan iz Velike Gorice rekao je da će se žaliti na odluku o pritvoru i dodao kako nije točno da je njegov klijent bježao, nego se sam prijavio policiji.

Njegovi susjedi iz Velikog Polja, mjesta u okolici Velike Gorice, jučer su bili u šoku. Nisu mogli vjerovati da je njihov dugogodišnji susjed, s kojim nitko od njih nije imao problema, počinio tako strašnu stvar.

U ratu je proveo 791 dan



– On i supruga doselili su se još 1982. ili 1985. godine i počeli graditi kuću. Sagradili su dvojni objekt, koji još nisu do kraja završili. Imaju troje djece, dvije kćeri i sina, svi su odrasli. Nikad ne bih rekla da je on učinio nešto takvo – rekla je susjeda. Nitko od njih nije krio iznenađenje nakon što je u javnost iscurio identitet osumnjičenog za ubojstvo na Uskrs.

– Uvijek je bio tu za nas. Kad god bi nešto trebalo, uvijek je uskočio pomoći. Ako nije mogao pomoći, nije ni odmogao – rekla je druga susjeda.

Prema Registru branitelja, Džemal je u ratu proveo 791 dan. Bio je pripadnik tzv. Merčepove postrojbe i svjedočio je na suđenju Tomislavu Merčepu za ratni zločin nad srpskim civilima 1991. godine.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI