Ubojstva, atentati i progoni s potpisom Dalide Burzić i vrha SDA

Instagram

'Od njezinog pogleda, krv se ledi u žilama; lucidna, a inteligentna i vrlo osvetoljubiva. Zavela je u pravosudni sistem Sarajevske županije strahovladu, prijeti sucima, uhićuje, optužuje i podiže optužnice bez valjanih dokaza. Pritvara i drži u zatvoru ljude po godinu i više, a u tome joj pomaže njezin potrčko i poslušnik sudac Sarajevskog županijskog suda, Jasenko Ružić', kažu pojedini suci u Sarajevu za Dalidu Burzić

Strah je esencijalni problem bosansko-hercegovačkog društva, strah od posljedica ukoliko se kaže i riječ o nečasnim radnjama glavne tužiteljice Sarajevske županije, Dalide Burzić. Taj strah najoštrija je kritika društva u kojem živimo i najprecizniji pokazatelj načina vladanja u njemu. Taj strah, ujedno je i neodgovornost, jer šutnja o Dalidinim mutnim poslovima, omogućila je stvaranje tužiteljsko-policijske mafije od koje Dalida Burzić i njezini poslušnici ubiru izvanredne nelegalne novčane prihode.

Dalida Burzić je nečovjek, ona zloupotrebljava svoju tužiteljsku poziciju svjesno napadajući na slobodu mnogih nevinih ljudi. Posljedice Dalidinog upravljanja Sarajevskim tužiteljstvom, za koje je imala i još uvijek ima političku podršku vrha stranki SDA i SBB-a, popravljat će se desetljećima, no nažalost, za mnoge građane popravci više ne vrijede, jer su im zbog Dalidinog neljudskog, nemoralnog i neprofesionalnog ponašanja zauvijek uništeni sloboda, zdravlje i životi.

Uništavanje ljudi i zarada

Paradoksalno je da je manji problem što je Dalida Burzić uništila pravosudni aparat Sarajevske županije, od činjenice da je zbog novca svjesno atakirala na slobodu pojedinih građana, prisiljavajući ih i navodeći osumnjičene u krivičnom postupku da daju lažne iskaze, obećavajući im pritom novac i amnestiju od krivičnog progona. Zvuči morbidno, ali istinito! One osobe koje su radile i još uvijek rade za Dalidu Burzić u njenom monstruoznom projektu, svjesno su uništavale zdravlje i pravo na slobodu ljudi, kako bi na povećanom broju uhićenih zaradili ogroman novac.

Svete knjige kažu da “ništa nije tajno, što se ne bi doznalo i skriveno, što se ne bi otkrilo. Što je šapnuto drugom na uho, odjekivat će po trgovima, što je skriveno u kući, iznijet će se na krov kuće da svi vide!” Mi teolozi definiramo laž kao “nijekanje istine, odnosno kao informaciju na koji drugi ima pravo”, dok istinu definiramo kao “poklapanje uma i dokaza sa stvarnim stanjem stvari”. Ako primijenimo ovu definiciju istine na optužnicu Sarajevskog tužiteljstva koja tereti Seferoviće za ubojstvo Dženana Memića, onda optužnica ne odgovara realnom stanju stvari, a ima za cilj – spriječiti provođenje istine na Sudu.



Ovakav profesionalni i moralni sunovrat Dalide Burzić i ne čudi, s obzirom na njezin amoralni karakter, njezinu izvanbračnu djecu, kao i izvanbračne nedopuštene ljubavne veze s pojedinim sucima, čime je svjesno kršila pravosudni etički kodeks ponašanja.

“Od njezinog pogleda, krv se ledi u žilama, lucidna, a inteligentna i vrlo osvetoljubiva. Zavela je u pravosudni sistem Sarajevske županije strahovladu, prijeti sucima, uhićuje, optužuje i podiže optužnice bez valjanih dokaza. Pritvara i drži u zatvoru ljude po godinu i više, a u tome joj pomaže njezin potrčko i poslušnik sudac Sarajevskog županijskog suda, Jasenko Ružić”, kažu pojedini suci u Sarajevu za Dalidu Burzić, s kojima smo razgovarali izvan te časne institucije radi njihove sigurnosti.

Tko štiti Dalidu Burzić?

Prije nego li raskrinkamo Dalidu Burzić “s druge strane” i objelodanimo njezine mračne tajne, počet ćemo od njezinog moralnog sunovrata i kvazi-karaktera, jer ta osoba ne zaslužuje ni da bude portir u pravosudnoj instituciji. Iako se Dalida Burzić često preko medija eksponira i hvali kao netko tko radi “pošteno” i u “službi građana”, a protiv kriminala, samo njezino postupanje daleko je od ispravne nakane i istine. Njezino istupanje u medijima dokaz je njezine oholosti, lucidnosti i šizofreničnosti za “samoproslavljenjem”, konstantno se pravdajući “kako radi dobro”, što nije ni praksa, niti običaj kod ostalih njezinih kolega glavnih tužitelja.

Dalida Burzić je od 1995. do 1999. godine boravila u Zagrebu, gdje je s Jasminom Hribanićem 1997. godine dobila sina Svena. Hribanić je zajedno s Dalidom Burzić učestalo odlazio u Bangkok, vezano za šverc droge i antikviteta. Ovu okolnost je prikrila VSTV-u, a kad pogledate njezinu putovnicu – sva je ispečaćena. Pokušali smo stupiti u kontakt s Jasminom Hribanićem, ali bezuspješno.

Sljedeća njezina ljubavna veza bila je s poznatim mafijašem, Sudom Minđušarem, kojeg je kasnije likvidirao brat Muhameda Ali Gašija. Vrlo indikativno, Pretresnim vijećem Županijskog suda u Sarajevu, dok se sudilo Muhamedu Ali Gašiju, predsjedavala je sutkinja Dalida Burzić, danas glavna tužiteljica Sarajevskog tužiteljstva, koja je tada Muhameda Ali Gašija osudila na kaznu zatvora od 20 godina. Bila je to kazna njemu i njegovom bratu za ubojstvo njena ljubavnika. Već tada se trebala izuzeti iz sudskog procesa, radi objektivnosti presude, ali nije!

Seksom i ucjenama do imenovanja

Bilo kako bilo, smrt ljubavnika žestoko je osvetila! Nakon neuspjele dvije ljubavne veze, Dalida Burzić je krenula u “treći lov” i “zaskočila” predsjednika Vrhovnog suda FBiH-a, Amira Jaganjca, sada već pokojnog. Pravosudni kodeks inače zabranjuje sucima i tužiteljima izvanbračne veze s već oženjenim sucima i tužiteljima pod prijetnjom gubljenja funkcije, naravno, ako se sazna. A upravo je Amir Jaganjac bio odskočna daska Dalidi Burzić da se uspne na poziciju glavne tužiteljice Sarajevske županije. Nakon njezinog imenovanja, bivši sudac državnog Suda BiH i član VSTV-a, Darko Samardžić, napisao je da je ona “imenovana na tu poziciju samo zbog seksualnih odnosa s Amirom Jaganjcem, zbog ucjena Dalide Burzić da će sve reći njegovoj ženi, ukoliko ne bude imenovana!”.

Prijetnje Dalide Burzić, da će razotkriti svoju ljubavnu vezu s Amirom Jaganjcem, urodile su plodom. Amir Jaganjac ju je promovirao u glavnu tužiteljicu Sarajevske županije. Njezino stupanje na dužnost, početak je tiranije u kojoj je demonstrativno proglasila strahovladu, pa je koristeći sve tužiteljske ovlasti, krenula u žestok obračun s protivnicima stranke SDA, odnosno protiv onih koji su ukazivali na organizirani kriminal u toj stranci. Onog trenutka kada je vrh SDA, preko predsjednika Vrhovnog suda F BIH-a, promovirao Dalidu Burzić u glavnu tužiteljicu, prvi na udaru našao se odvjetnik Faruk Balijagić, koji je više puta javno ukazivao na kriminal i korupciju političkog i pravosudnog establišmenta u vrhu SDA. Razlog političko-pravosudnog progona Faruka Balijagića i njegove obitelji, koji se kanalizirao preko pravosudnih organa, bila je tužba koju je on podnio protiv Bakira Izetbegovića zbog ratnog profiterstva, uz neoborive dokaze.

Dalidin monstruozni plan

Vrh SDA, odnosno neprijateljsko-zločinačko udruženje pripremilo je stoga atentat na Faruka Balijagića, pa je 13. listopada 2011., izvršen napad bombom i mitraljezom na njegovu kuću u Tuzli. Drugi pokušaj atentata bio je 2015. godine, kada je od razorne eksplozije bombe uništen cijeli njegov ured od 84 kvadrata! Nakon neuspjelih atentata na Faruka Balijagića i njegovu obitelj, tužiteljica Dalida Burzić je sa svojom podaničkom kamarilom pribjegla drugim metodama – po naredbi vrha SDA trebala je provesti monstruozni plan od kojeg se “kosti smrzavaju”!

Za taj plan, Dalida Burzić je instalirala narko-dilere i narkomane, Nebojšu Glavaša i Eldana Žigovića, koji su radili za ološa, reketaša i mafijaša, Admira Arnautovića, zvanog Šmrk, kojeg je, nakon dojave iz Zagreba, uhitila SIPA u Sarajevu zbog posjedovanja 4 kilograma heroina. Da su Glavaš i Žigović bili veliki ovisnici o drogi, potvrdio je i dr. Omer Ćemalović. Nakon što im je Dalida dala zadatak, dvojica narkomana, disfunkcionalnih u svakom vidu, približili su se Balijagiću i nakon izvjesnog vremena naglo su mu otkazali punomoć.

U završnu akciju krenuli su 2. rujna 2015. godine, kada su prema instrukcijama Dalide Burzić, dali inspektorima MUP-a KS, Sulji Klinu i Ameru Selaku, lažni iskaz, prijavljujući tako Balijagića zbog krivičnog djela poticanja na ubojstvo, kako bi Dalidi omogućili njegovo uhićenje. Za takvo djelo, Dalida je Žigoviću obećala novac, a Glavašu odlaganje kazne zatvora od dvije godine, na 4 puta po 2 mjeseca. Kako Nebojša Glavaš ne bi otišao na izdržavanje kazne, prema planu Dalide Burzić, inspektor Suljo Klino mu je rekao da će ga inspektor Amer Selak odvesti kod psihijatra na Jagomir i napisati mu nalaz o nesposobnosti izdržavanja kazne zatvora, te da tako odloži izdržavanje kazne.Potvrdio mu je da kako neće u zatvor, jer je Dalida Burzić sve preuzela u svoje ruke…

Korak do pravosudnog udara

Očito u žurbi, namještajući lažne dokaze i lažne iskaze Faruku Balijagiću, Dalidina grupa nije računala na jednu stvar: ako je psihijatar proglasio Glavaša akutno depresivnim, te poslovno nesposobnim i psihički disfunkcionalnim, kako onda njegov iskaz može biti korišten u krivičnom postupku protiv odvjetnika Balijagića i njegovog sina?

No, na sam dan uhićenja Balijagića, Dalida Burzić je ekskluzivno pred Tužiteljstvo brojne novinare. Kada je Balijagić uveden u Tužiteljstvo KS, Burzić je naložila je tužiteljici Aidi Topalović da mu kaže, neka izjavom u zapisnik potvrdi da mu je posebne istražne radnje odala sutkinja Županijskog suda u Sarajevu, Adisa Zahiragić, te da će nakon toga odmah pustiti njegovog sina iz zatvora, s time da nikog više ne spomene iz SDA”.

Navodeći Balijagića na krivično djelo davanja lažnog iskaza protiv sutkinje Adise Zahiragić, Dalida ju je htjela uhititi i „srušiti“ sa sudačke stolice, izvršavajući tako – pravosudni udar! No kada je to Balijagić odbio, suočio se s opetovanim i nemilosrdnim bijesom Dalide Burzić, čak takvim, da je morala reagirati i institucija Ombudsmena u BiH.

Burzićin igrač, sudac Jasenko Ružić, već je unaprijed donio rješenje o pritvoru Faruka Balijagića, a pritom je i svjesno ignorirao zahtjeve zatvorskog liječnika, krijući ih u svojim ladicama, koje je bilo neophodno potpisati kako bi se odobrio liječnički pregled i operacija srca Faruka Balijagića kojeg su sekunde dijelile od smrti. U tom monstruoznom postupanju, ističe se trenutak, kada je zatvorska straža, po naredbi Dalide Burzić, željela prisustvovati operaciji…

Tako je i nedavni upad policijskih snaga, po naredbi Tužiteljstva KS, u pritvorsku jedinicu Sarajevo, bio dokaz njezine demonstracije sile i ostvarenje vlasti nad zatvorom.

Umjesto zaključka

Iz svih opisanih nezakonitih radnji Dalide Burzić i na osnovu do sada rečenoga, uz materijalne dokaze i iskaze svjedoka koji se neposredno podudaraju s materijalnim dokazima, te dokazima s mjesta događaja – ocjenjujem da je vremenski period listopad 2011. godine, s posebnim izraženim vremenskim intenzitetom u 2015., i 2016. godini, vrijeme začetka, vrijeme zametka postojanja para institucionalne organizirane grupe koju je osnovala i njom rukovodila Dalida Burzić, a inspektori MUP-a KS, Suljo Klino i Amer Selak – zajedno s narkomanima i narko-dilerima Nebojšom Glavašem i Eldanom Žigovićem postali pripadnici organizirane kriminalne grupe, koju je osnovala i njome rukovodila glavna tužiteljica, Dalida Burzić.

‘Stavi novac u džep…’

Oni su svojim djelovanjem, međusobnim dogovaranjem i međusobno povezanim radnjama počinili krivična djela “udruživanje radi činjenja krivičnih djela”. Tako se Dalida Burzić od srpnja do rujna 2015. godine u svojstvu glavne tužiteljice KS, udružila sa Suljom Klinom i Amerom Selakom, kao inspektorima MUP-a KS, te narkomanima i narko dilerima, Nebojšom Glavašem i Eldanom Žigovićem, da provede politiku SDA, koja je dva puta pokušala izvršiti atentat na Faruka Balijagića, da istog uhiti i organizira njegovo smaknuće u zatvoru. U cilju ostvarivanja ovih zadataka Dalida Burzić je osigurala davanje novca Eldanu Žigoviću, preko inspektora Sulje Klina, a što je i vidljivo iz snimljenih razgovora od strane OSA-e. Razgovori su snimani po naredbi Županijskog suda u Sarajevu, kada 2. 7. 2015. godine narkoman Žigović traži od Klina novac, a Klino mu novac daje i kaže: “Stavi u džep!”

Dokazi o ovome nalaze se na CD snimku koji se nalazi u Sudu u Sarajevu kod suca Huseina Delalića. Nadalje, Dalida Burzić se dogovara s predsjednicom Općinskog suda u Sarajevu, Janjom Jovanović, da odgodi kaznu izvršenja zatvora za drugog narkomana, Nebojšu Glavaša, te u tom svjetlu angažira Klino Sulju i Selak Amera da odvedu Nebojšu Glavaša kod njenog psihijatra. Dokazi o ovome nalaze se iz prisluškivanih razgovora od strane OSA-e: razgovor između Klino Sulje i Nebojše Glavaša, u kojem Klino Suljo tvrdi narkomanu Glavašu da je “ona – Dalida Burzić uzela u zadatak da odgodi kaznu izvršenja zatvora”, te dokaz (dosje) o izvršenju kazne pred Općinskim sudom u Sarajevu.

Onog dana, kada se posumnjalo u nezakonite radnje glavne tužiteljice KS Dalide Burzić, 3. 3. 2017. godine održan je sastanak federalnih tužitelja na kojem sam prisustvovao osobno! Razlog sastanka iniciran je mojim zahtjevom, da postoji osnovana sumnja novčanog reketarenja od strane Dalide Burzić i suca Jasenka Ružića, na taj način, da Dalida Burzić hapsi, a sudac Jasenko Ružić određuje pritvor, a pritom, kako bi ih pustili na slobodu, traži se vrtoglava novčana cifra od 250 tisuća eura. Odvjetnik uhićenih, konstantno je Jasmir Muratović, koji je u ljubavnim odnosima s Dalidom Burzić. Svaki put je na ročištu, sudac za određivanje i produženje pritvora – Jasenko Ružić. Svi uhićeni traže odvjetnika Jasmira Muratovića, pa je tako njegov klijent i Amir Zukić!

Nezakoniti pritvori

Jedno reketarenje je zabilježeno 1. 3. 2017. godine koje je stavljeno na zapisnik u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu od 6. 3. 2017. godine, gdje je upravo Jasmir Muratović poslao posrednika da zatraži od N. N. lica 250 tisuća eura i bit će oslobođen optužbi. Ista cifra je zatražena i za sina Faruka Balijagića, koji se nezakonito nalazi u pritvoru već 19 mjeseci.

Pored svega gore navedenoga, Dalida Burzić osmislila je svojevrstan plan zataškavanja ubojstva Dženana Memića, proglašavajući borbu njegova oca Muriza Memića da “otkrije prave ubojice sina”, udarom na Tužiteljstvo KS! Što se tiče slučaja Memića, neosporno je povezan s Budnjom. Ovome u prilog ide i činjenica da su nakon ubojstva obadvoje planirali pobjeći: Alisa Mutap za Istanbul, a Budnjin sin za Švicarsku. Njih dvoje skinuti su sa sarajevskog aerodroma i ovo je strogo čuvana tajna, koju posjeduje i FUP, odakle sam dobio informaciju. Kako ne bi tatin sin išao u zatvor, neposredno nakon ubojstva, Budnja preko odvjetnika Jasmira Muratovića isplaćuje 250 tisuća eura, te se nakon toga on i Dalida Burzić sastaju na Ciglanama u stanu Jasmira Muratovića radi primopredaje novca. Stan je Muratović stekao na nezakonit način, a u blizini toga ukradenog stana nalazi se restoran “Nello”, gdje zajedno izlaze na večeru. Naš izvor je potvrdio, kako se Jasmir Muratović sastajao kod Viteza u objektu s drugim odvjetnicima, kako bi im pokazivao slike, njega i Dalide, hvaleći se na taj način da je u ljubavnim odnosima s glavnom tužiteljicom Dalidom Burzić. Jasmir Muratović je sa 40 godina postao odvjetnik.

Neophodno je, da se Alisa Mutap iz svojstva svjedoka počne od sada pa nadalje tretirati u svojstvu osumnjičene. Njezina gluma da ima amneziju, savršen je plan da se zaštiti od bilo kakvih pitanja na okolnosti te kobne noći. Nekoliko neurokirurga i neuropsihijatara potvrdilo nam je, da šizofrenija ne uzrokuje amneziju, te da je amnezija savršen projekt i plan prikrivanja pravog ubojice Dženana Memića!

Facebook Comments

Loading...
DIJELI