Udruga Zviždač pred stečajem zbog 23.000 kuna duga

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Društveni paraziti

Trgovački sud u Bjelovaru objavio je oglas kojim se u skraćenom stečajnom postupku pozivaju vjerovnici Zviždača, udruge kojoj je na čelu Vesna Balenović, da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka nad tom udrugom s utvrđenih 23.633 kuna duga.

Sudskim oglasom pozivaju se i zastupnici Zviždača da u roku od 15 dana podnesu popis imovine i obveza, a ne odazovu li se vjerovnici i zastupnik Zviždača u zakonski predviđenim rokovima, sud će po službenoj dužnosti donijeti rješenje o otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka.

Udruga Zviždač sa sjedištem na zagrebačkom Pantovčaku osnovana je u ožujku 2008. i upisana u Registar udruga u travnju te godine. Kao osoba ovlaštena za zastupanje navodi se Vesna Balenović kojoj je mandat, prema upisu u registru, trajao do ožujka 2018.

U opisu cilja i djelatnosti udruge Zviždač navodi se direktna zaštita ljudi, radnih i ostalih prava s posebnom pažnjom za zaštitu žrtava korupcije i svih ugroženih pojedinaca koji u svojim sredinama ukažu na kriminal, korupciju i nepoštivanje zakonitosti i to slanjem upita, prijedloga i zahtjeva u predmetima kršenja ljudskih, radnih i ostalih prava.

Osim toga, ističe se i i suradnja s nadležnim državnim tijelima i institucijama i prikupljanje podataka o konkretnim slučajevima korupcije i njezinog suzbijanja te besplatna pravna pomoć žrtvama korupcije i svim pojedincima kojima se krše ljudska, radna i druga prava, jer su svojim sredinama ukazali na kriminal, korupciju i nepoštivanje zakonitosti.



Osim na ukazivanja na potencijalnu korupciju u mnogim slučajevima počevši od one u Ini, predsjednica Zviždača Vesna Balenović bila je poznata kao i povjerenica za zviždače predsjednice Kolinde Grabar Kitarović koja ju je 2015. razriješila dužnosti  nakon potvrđene informacije kako je 2011. upravo Ina njezinoj udruzi uplatila donaciju od 500.000 kuna.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI