Umirovljeni načelnik Pul poručio: ‘Željko, predaj se! Nazovi 192 i reci kolegama gdje si!’

screenshot

“Željko, predaj se! Nazovi 192 i reci kolegama gdje si da dođu po tebe ili dogovori predaju s odvjetnikom. Ako si profesionalac kako si to uvijek tvrdio, ti budi taj koji će napraviti prvi korak”, poručio je Željko Pul, umirovljeni načelnik Odsjeka za potrage PU zagrebačke i bivši kolega Željka Dolačkog, nepravomoćno osuđenog policajca koji je dobio 6 godina zatvora zbog provale u policijski sef i krađe.

Pul se čudi da ga policija već nije pronašla.

“Moglo se pretpostaviti da bi kazna mogla biti viša od pet godina zatvora, da slijedi obavezan pritvor. Želio bih pojasniti da policija ima na raspolaganju, kako se to kaže, “operativno-tehničke radnje” prema Zakonu o policiji i prema pravilnicima. U policiji radi još puno njegovih kolega i moralo bi se znati, osim službenih adresa, i sva mjesta na koja inače zalazi, gdje bi i kod koga mogao naći utočište, lokale u koje zalazi, s kim se druži, tko bi mu mogli biti jataci. Ali, policija je morala biti korak ispred Dolačkog”, ocijenio je bivši šef Odjela za ciljane potrage za Jutarnji list.

Dolačkog su, kaže Pul, kolege u civilu mogli i diskretno pratiti i nadzirati, mogu mu locirati kretanje i tehničkim pomagalima putem mobitela ili imati doušnika koji bi im mogao javiti gdje je Željko Dolački.

Iako formalno za Dolačkim traga cijeli policijski sustav jer je tjeralica za njim u informacijskom sustavu MUP-a, ipak glavnu riječ imaju ljudi iz Odsjeka kojim je nekad rukovodio i Pul. To su policajci koji ciljano traže bjegunce, prikupljaju informacije o njima, od teleoperatera mogu zatražiti podatke gdje su im posljednji put locirani mobiteli, iako su ugašeni, ili gdje je posljednji put viđen njihov automobil. Buduće da je u Zagrebu gradski sustav nadzornih kamera na javnim površinama povezan u jedinstveni sustav, mogu provjeriti i je li Dolački zabilježen na nekim snimkama kamera.



Željko Pul smatra da će Dolačkog, ako se ne odluči predati, kolege vrlo brzo locirati i uhititi, piše Jutarnji list.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI