Upletena cijela obitelj? Policija donosi nove detalje užasa u Međimurju

eMedjimurje.hr

Međimurska policija iznijela je nove detalje o lešu pronađenom u škrinji u kući u selu Palovcu.

I dalje nisu mogli sa sigurnošću potvrditi da je riječ o tijelu Jasmina Dominić, no kažu da postoji sumnja da je riječ o njoj te da je njena sestra sinoć privedena pritvorskom nadzorniku.

Jasmina Dominić zadnji je put viđena 2000. godine, ali njen je nestanak prijavljen tek pet godina kasnije. “Tada je policija poduzela niz operativnih mjera i radnji, uključujući pregled kuće i okolice. Bili smo više fokusirani prema vani, tada nismo imali informaciju da bi se to moglo desiti unutar kuće”, rekao je Nenad Risek iz međimurske policije.

Rekao je da su tada ispitali svaku informaciju te da su osobe bile podvrgnute poligrafskom ispitivanju. Dodao je da su sada sumnje suzili na jednu osobu.

Na pitanja kakva su 2005. bila opravdanja za nestanak Jasmine Dominić, glasnogovornik međimurske policije Risek je rekao:



“Opravdanja su bila da je otišla na brod, da je otišla u inozemstvo, da se javljala… su govorili. Dosta su nas odvlačili u drugu stranu. Više članova obitelji je uvjeravalo da se javljala. Znate kako je unutar kuće, ono što nije informacija, postaje informacija”.

Na pitanje sugerira li to da su i ostali sudjelovali u kaznenom djelu prikrivanja zločina, Risek je poručio da će policija istražiti slučaj do kraja.

Nije mogao reći je li se tijelo prebacivalo ili je cijelo vrijeme bilo u zamrzivaču, dok se ne završi obdukcija. Nije htio komentirati ni pitanje je li tijelo bilo u komadu. Također nije mogao otkriti ni je li osumnjičena sestra bila podvrgnuta poligrafu.

Otkrio je da su kontaktirali majku nestale, koja živi u inozemstvu i koja je prijavila nestanak. “Mi smo u kontaktu s majkom cijelo vrijeme. Na području naše županije je 11 nestalih osoba, svaka ta osoba je nama važna. Svakoj osobi pridajemo pažnju”, poručio je Risek koji je dodao da u svojoj praksi nije imao ovakav slučaj.

Podsjetimo, nestanak Jasmine Dominić prijavljen je tek 2005. godine. Kad je nestala, Jasmina Dominić imala je samo 23 godine, a uoči nestanka je živjela u kući u kojoj je pronađena sa starijom sestrom Smiljanom, koja je privedena u subotu navečer zbog sumnje na ubojstvo. Jasminino tijelo pronađeno je u škrinji u hodniku u prizemlju kuće.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI