Upravno vijeće izglasalo razrješenje ravnateljice Centra za socijalnu skrb

Screenshot: Twitter

Smjenu ravnateljice je, podsjetimo, predložila resorna ministrica Nada Murganić:

Danas se opet sastalo Upravno vijeće zadarskog Centra za socijalnu skrb. “Postoje razlozi za razrješenje, donijeli smo prijedlog da se ona razriješi. “Postoje razlozi za razrješenje, donijeli smo prijedlog da se ona razriješi”, rekla je nakon sjednice predsjednica Upravnog vijeća Marina Dujmović Vuković, a javlja N1.

Upravno vijeće Centra za socijalnu skrb u Zadru, podsjetimo, na sjednicama je već raspravljalo o propustima u radu ravnateljice Vesne Burčul, no konačna odluka donesena je tek danas, većinom glasova.

Ravnateljica ostaje raditi u Centru.

Smjenu ravnateljice je, podsjetimo, predložila resorna ministrica Nada Murganić:

“Predložila sam smjenu na osnovu uvida nadzora, upravnog nadzora koji je u nadležnosti ministarstva. Prepoznala sam određene propuste u radu za koje je odgovorna ravnateljica čije sam razrješenje predložila Upravnom vijeću”.



O samom prijedlogu za smjenu oglasila se prošloga tjedna i sama ravnateljica Burčul:

“Kao odgovorna osoba, ali i kao socijalna radnica tvrdim da nitko ne može predvidjeti ovakvo ponašanje pojedinca. Nema pokazatelja, informacija, dojava, spoznaja u komunikaciji s roditeljima koji bi ukazivali na zanemarujući ili zlostavljajući odnos roditelja prema ovoj djeci u posljednjih godinu dana. Stoga odgovorno tvrdim da Centar za socijalnu skrb nije mogao prevenirati ovu tragediju svojim djelovanjem. Ovakav čin očajnog bezumlja nije moguće predvidjeti.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI