USKOK-ovi istražitelji i građevinska inspekcija na Braču zbog Kuščevića

screenshot

Nastali su novi problemi za ministra uprave i političkog tajnika HDZ-a Lovru Kuščevića! Naime, oko prodaje dijela nekretnina u cijelu se priču sada uključio i USKOK.

USKOK-ovi istražitelji, potvrđeno je Dnevniku Nove TV, provjeravaju slučaj kupoprodaje poslovnog prostora u Supetru.

Kuščević još nije odgovorio kako je od tvrtke u kojoj je nekad bio direktor po povoljnim uvjetima kupio nekretninu, pa je znatno skuplje prodao. I na tome zaradio. Kuščevićeva bivša tvrtka ostala je nakon toga bez imovine, otišla u stečaj – vjerovnici i država nisu se mogli naplatiti.

“Nije postojala namjera skrivanja, dapače, sve je transparentno. To je sada fabriciranje nekakvih tema koje su bile 2009. Isto to društvo, isti je rukopis”, rekao je Kuščević u Dnevniku Nove TV 23. lipnja 2019.

Kuščević je prije nekoliko dana pokazao dokumente, ali ne i sporni kupoprodajni ugovor zbog kojeg su i pokrenuti izvidi u ovom slučaju.



”Građevinska inspekcija je svaki dan na terenu i radi svoj posao”, kazao je Andrija Mikulić, glavni državni inspektor na pitanje hoće li inspekcija provjeriti slučaj Kuščević.

Naknadno iz Glavnog državnog inspektorata potvrđuju: inspektori koji na otoku provjeravaju legalizaciju izgrađenih objekata uputit će se i na ministrovu adresu: “Kako će u narednom razdoblju građevinska inspekcija obavljati inspekcije nadzora građenja koja su u tijeku u Nerežišću na otoku Braču, provjerit će se i jesu li nakon ishođenja akata kojima se odobrava uporaba izvođeni kakvi radovi za koje je propisano pribaviti akt kojim se odobrava građenje”.

Već je nekoliko dana na Braču i kriminalistička policija iz Splita – provjeravaju odjel koji otočanima izdaje građevinske dozvole. No, njihovi izvidi, kažu u MUP-u, nemaju veze s ministrom Kuščevićem, piše Dnevnik.hr.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI