Odluka je pala: Todorića se izručuje Hrvatskoj!

screenshot

Sudac koji je odlučio o izručenju Todorića Hrvatskoj je Duncan Ouseley

N1 javlja kako je sudac odlučio da će Ivica Todorić biti izručen Hrvatskoj! Sudac je zaključio da nema materijala prema kojima bi mogao odobriti postupak žalbu.

Rok od 10-ak dana za izručenje može biti produljen, ali samo u izvanrednim okolnostima, javlja N1.

Podsjetimo, na Visokom sudu u Londonu u četvrtak se održava ročište na kojem će se razmatrati zahtjev osnivača Agrokora Ivice Todorića na pravo na žalbu na prvostupanjsku odluku o izručenju Hrvatskoj.

Na ročištu če obrana imati sat vremena za iznošenje skice novih dokaza, a sudac je izričito naglasio da to moraju biti novi dokazi, a ne prefomuliranje starih dokaza koje je odbacio prvostupanjski sud u presudi 23. travnja, kada je odlučeno da Todorić treba biti izručen Hrvatskoj.

Počinje žalbeni proces ako sud prihvati zahtjev obrane,inače ako se taj proces odbaci, provostupanjska odluka postaje pravomoćna i slijedi izručenje Ivice Todorića Hrvatskoj.



Podsjetimo, Todorić je uhićen prošle godine 7. studenog u Londonu, kamo se nakon izbijanja afere Agrokor sklonio. Istoga je dana uz jamčevinu od sto tisuća funti i mjere opreza pušten na slobodu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI