Uzvanici komemoracije pjevaju ‘Vjeruj u ljubav’ u čast Oliveru Dragojeviću

screenshot

‘Svo ovo more je za te’, izjavio je Gibonni.

Komemoracija u čast istaknutom glazbenom umjetniku Oliveru Dragojeviću održava se u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu.

Komemoraciji nazoče predsjednik Vlade Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković te potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i ministrica kulture Nina Obuljen Kržinek.

Tijek događanja

11:34

Cijela dvorana HNK u Splitu se ustala i počela više minuta pljeskati Oliveru Dragojeviću u čast njegova rada.



Svi koji su došli na komemoraciju u HNK Split zapjevali njegovu pjesmu “Vjeruj u ljubav”, čime je završila komemoracija.

11:37

Klapa Cambi svira ‘Cesaricu’

11:33 

Okupljenima se obratio i Zlatan Stipašić Gibonni.

‘Svo ovo more je za te’, izjavio je Gibonni.

Screenshot

11:30

Na komemoraciji je govorio i Tomislav Mrduljaš, direktor Splitskog festivala.

‘Probat cu se isključiti iz svega pa ću čitati s papira. Emocije su jednostavno prejake. Krenija si na osvajanje svita… i osvojija si ga. Ostavija si neizbrisiv trag, trag u beskraju’, ustvrdio je direktor Splitskog festivala.

Screenshot

11:23

“Od nedjelje smo svi izgubili nekog svog. Nama glazbenicima on je bio svjetionik, putokaz kojim putem krenuti, kako istovremeno biti najveći i najskromniji”, rekao je glazbeni producent Nikša Bratoš prisjećajući se svojeg rada s poznatim glazbenikom na pjesmi ‘Moja domovina’.

‘Moć je samo onih najvećih da nas ujedine u bolu i u radosti. Nema veze kojim ste se stilom glazbe bavili, Oliver je bio maestro. Točno sam znao kad smo se dogovarali tko će prvi započeti i završiti pjesmu ‘Moja domovina’. Odgovor je bio: onaj najveći, a to je Oliver’, ustvrdio je poznati producent.

Screenshot

11:20

“Teško se s tobom rastati. To nismo mogli spriječiti, ali možemo spriječiti da odeš iz našega srca”, rekao je Jakša Fiamengo, autor brojnih pjesama i pozvao je nekoliko bliskih prijatelja Olivera Dragojevića.

11:18

Na platnu se okupljenima prikazuje ‘Brod u boci.’

11:15 

Jakša Fiamengo imao je uvodnu riječ.

Screenshot

11:10

Klapa Contra svira pjesmu ‘Moj galebe’ Olivera Dragojevića

11:05

Nakon kratkog videa o Oliverovom životu stigla je i ožalošćena obitelj. Supruga Vesna sjedi kraj predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

11:00

Počela je komemoracija.

Raspored

Klapa Contra – Moj Galebe

Uvodna riječ – Jakša Fiamengo, autor brojnih pjesama Olivera Dragojevića

Spot ‘Brod u boci’

Jakša Fiamengo će izreći par riječi i najaviti govornike

Nikša Bratoš

Tomislav Mrduljaš

Gibonni

Klapa Cambi svira Cesaricu

10:50

Državni vrh na čelu s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović i premijerom Andrejom Plenkovićem stigao je na komemoraciju. Tu su još i predsjednik Sabora, Gordan Jandroković, ministar obrane Damir Krstičević i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.

10:30

Građani se okupljaju kako bi izrazili posljednje zbogom velikanu hrvatske glazbe Oliveru Dragojeviću i upisuju se u knjigu žalosti. Među njima je i Stjepan Hauser.

10:00

Dva broda Hrvatske ratne mornarice, raketne topovnjače RTOP-21 Šibenik i RTOP-42 Dubrovnik, sudjelovat će u Splitu na ispraćaju Olivera Dragojevića, gdje će od gata sv. Nikole isploviti prema Veloj Luci, objavili su iz MORH-a.

U čast Oliveru Dragojeviću komemoraciji će u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu, nazočiti i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević.

Komemoraciji će nazočiti predsjednik Vlade Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković te potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i ministrica kulture Nina Obuljen Kržinek.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI