VATRENA STIHIJA: Izgorio sportski kompleks Jelenovac, hospitalizirana četiri vatrogasca

Photo: Petar Glebov/PIXSELL

Veliki požar gasilo je čak 80 vatrogasaca u 5 vozila koji su ga uspjeli lokalizirati i trenutno je pod nadzorom

Na zagrebačkom Jelenovcu jutros u 10 izbio je požar na ugostiteljskom objektu u Kosirnikovoj ulici, a ubrzo se proširio na obižnju sportsku dvoranu, šumu i parkirane automobile.

Veliki požar gasilo je čak 80 vatrogasaca u 5 vozila koji su ga uspjeli lokalizirati i trenutno je pod nadzorom. Unatoč naporima vatrogasaca u potpunosti su izgorjeli sportski centar, ugostiteljski objekt te nekoliko automobila.

Photo: Petar Glebov/PIXSELL

Zoran Gorički, vatrogasni zapovjednik, potvrdio je za dnevnik.hr da su hospitalizirana četiri vatrogasca koja su kolabirala od vrućine. Dodao je da je požar pod kontrolom, a na požarištu će vatrogasci ostati cijeli dan. „Uzrok požara još uvijek se ne zna“, rekao je Gorički.

Zbog visokih temperatura i stanja na požarištu dolazi do brze dehidracije gasitelja  pa su Gradske ljekarne Grada Zagreba poslale u pomoć dostatne količine Rehidromixa kako bi se intervencija mogla privesti kraju. U požaru su izgorjele dvorana i restoran koji se nalaze u sklopu ŠRC Jelenovac. Uzrok požara znati će se nakon što službenici Policijske uprave zagrebačke obave očevid“, priopćili su iz Ureda za upravljanje hitnim situacijama.

Zbog gustog dima i intrvencije vatrogasaca autobusne linije u tom dijelu grada su obustavljene.



Photo: Petar Glebov/PIXSELL
Facebook Comments

Loading...
DIJELI