(VIDEO) EVO KAKO SE PRIPREMAJU: Bijeg pred razornim uraganom Florence

0
506
twitter

Zalihe hrane i piće u mnogim su trgovinama gotovo nestale

Stanovnici istočne obale Sjedinjenih Država bježe pred razornim uraganom Florence koji bi već u četvrtak navečer mogao pogoditi taj dio SAD-a. Oko 1,7 milijuna ljudi dobilo je nalog za evakuaciju iz Južne i Sjeverne Karoline i Virginije

“Vrijeme za pripreme je gotovo isteklo”, rekao je guverner Sjeverne Karoline Roy Cooper na novinskoj konferenciji. “Katastrofa je pred vratima i ulazi”.

Zalihe hrane i piće u mnogim su trgovinama gotovo nestale.

Američki predsjednik Donald Trump rekao je kako je Florence snažniji uragan nego se očekivalo, ali i naglasio: “Mi smo spremni “.

U srijedu je Georgia objavila izvanredno stanje, nakon obje Karoline, Virginije, Marylanda i Washingtona.

Guverner Georgije Nathan Deal savjetovao je stanovnicima “da se pripreme na učinke uragana na kopnu ali i na dizanje razine vode u obalnim područjima”.

Zadnji uragan koji je izravno udario na Sjevernu Karolinu bio je Hazel 1954., razorna oluja u kojoj je poginulo 19 ljudi.

Srećom dok se Uragan Florence nastavlja približavati obalnim područjima Karoline u SAD blago slabi , priopćio je u srijedu američki Nacionalni centar za uragan (NHC), dodajući kako još uvijek očekuju oluje i kiše opasne po život

Tako je Florence prešao iz četvrte kategorije u treću po Saffir-Simpson skali, dok se nalazio oko 595 km istočno-jugoistočno od plaže Myrtle u Južnoj Karolini, s maksimalnom snagom vjetra od 185 km/h, objavio je prognostičar u Miamiju na Floridi.

Središte Florence kretat će se preko jugozapadnog Atlantskog oceana i približit će se obali Sjeverne Karoline ili Južne Karoline u četvrtak i petak, izjavio je NHC.

Prijevozna poduzeća u Georgiji i Karolini ubrzala su rad kako bi sačuvala imovinu i zaposlenike na putu uragana Florence u srijedu, jer su se već osjećali poremećaji u američkom opskrbnom lancu.

Luka Wilmington u Sjevernoj Karolini produžila je radno vrijeme za vlakove i kamione kako bi očistila teretne kontejnere iz kompleksa. Pristup u luku bit će zabranjen u ponoć. Američki željeznički operator CSX Corp također je zatvorio vrata na svojim terminalima u srijedu navečer.

Loading...