(VIDEO) Kuba: Srušio se avion s preko 100 putnika, samo troje preživjelo

screenshot

Prema posljednjim informacijama pad je preživilo samo troje putnika

Avion Boeing 737 kompanije Cubana de Aviacion srušio se odmah nakon polijetanja sa zračne luke Jose Marti International, objavila je kubanska televizija. U avionu su se nalazila 104 putnika te 9 članova posade.

Spasilačke ekipe i vatrogasci su na mjestu događaja. Prema posljednjim informacijama pad je preživilo samo troje putnika koji su spašeni iz olupine i u kritičnom su stanju.

Vijesti nisu obećavajuće, čini se da je veliki broj žrtava”, kazao je na mjestu nesreće kubanski predsjednik Miguel Diaz-Canel.

Boeing je letio na domaćem letu od Havane do Holguina, piše BBC.

Cubana de Aviacion je zbog starog “voznog parka” morao prizemljiti velik broj svojih zastarjelih aviona, no zasad se ne zna uzrok ove nesreće. Ista kompanija imala je nesreću 2005. godine kada je na letu za Caracas došlo do mehaničkog kvara. Avion je ostao bez krila i jednog motora i srušio se na pistu, srećom tada nije bilo žrtava, šest osoba je bilo ozlijeđeno.



Posljednja nesreća na Kubi dogodila se u travnju 2017. kada se transportni zrakoplov oružanih snaga ruske proizvodnje srušio s osmero ljudi u planinskom području na zapadu zemlje.

https://www.youtube.com/watch?v=h_tWriXtS2M

Facebook Comments

Loading...
DIJELI