(VIDEO) Markovina ‘pljucnuo’ na cijelu Vladu, a posebno ‘počastio’ Predsjednicu!

screenshot/YouTube

"Ustaštvo je postalo strukturalna činjenica hrvatske politike i hrvatskog društva", smatra Markovina

Predsjednik Nove ljevice, povjesničar Dragan Markovina gostovao je u emisiji Pressjek na riječkoj televiziji Kanal Ri. Zajedno s voditeljem Ernestom Marinovićem nije propustio priliku oblatiti predsjednicu Kolindu Grbar Kitarović, kao i “prljave poslove koje odrađuju Velimir Bujanec i Tihomir Dujmović”.

 “Predsjednica se javlja praktički iz Bronxa, s ulice iz Bronxa, s nekakvom misijom. Mi ni danas ne znamo s kim se nalazila, zašto se nalazila, na čiji poziv je tamo otišla”, upitao je Marinković Dragana Markovinu, dodavši da mu nije jasno ni “zašto se vratila”.

>>> (VIDEO) Markovina u degutantnom intervjuu: Ne mogu podnijeti da vidim zamotanu muslimansku djevojku, kao ni to da svi idu na misu – gadi mi se…’

“Ozbiljan razgovor o Kolindi Grabar-Kitarović teško se može voditi”, tvrdi Markovina, a zabrinjavaju ga i, kako ih on zove, ‘njeni medijski prijatelji’.

“Iz svake njene geste, rečenice, izbija strašni diletantizam. Zabrinjavajuće je da osoba koja prezentira jednu zemlju ima takvu vrstu diskursa te da su njoj medijski prijatelji ljudi poput Velimira Bujanca, koji se ukazuje na inauguraciji, Tomislav Merčep, Tihomir Dujmović, koji ne postavi ni jedno ozbiljno pitanje, a intervjuira je nakon što je napisao ne znam ni ja koliko lauda o njezinom djelovanju”, dodao je Markovina.



Most je prema njegovu mišljenju “klerikalni projekt da se očuva nacionalistička većina u Hrvatskoj”, a HDZ od nastanka do danas je “nacionalistički pokret”.

“Ustaštvo je postalo strukturalna činjenica hrvatske politike i hrvatskog društva”, smatra Markovina.

“To je problem. Ne samo u Karamarkovoj vladi, kao maknuli su ‘Pedra’, zaslužio je sve’, Hasanbegović je bio ‘Pedro’ pa sad ova Vlada to više nije. Imate trenutačno Vladu na čelu čijeg Ministarstva zdravstva sjedi čovjek koji se slikao na Pavelićevom grobu, Vladu u kojoj sjedi plagijator na čelu Ministarstva znanosti, koji također glorificira ustašnog činovnika kao tragičnog heroja”, dodao je vođa Nove ljevice koji nije poštedio ni dr. Franju Tuđmana:

“Rodonačelnik je HDZ, primarno Franjo Tuđman pa dalje cijela ta politika i Crkva kao podrška svemu tome, a mi ćemo kao društvo imati problem zbog svega toga”, kazao je Markovina.

“Pa imamo ga”, konstantirao je voditelj.

“Sad je to eskaliralo, čak nije tako ni u vrijeme Sanadera bilo, a on je bio takav kakav je”, odgovorio mu je Markovina, na što je Marinković dodao da je Sanader bio kleptoman.

Kako ne bismo “kontaminirali” izvornost izjava Markovine i voditelja, pogledajte sami:

Facebook Comments

Loading...
DIJELI