(VIDEO) MORH objavio snimku u kojoj poziva na karijeru u HV-u, pogledajte

screenshot

Ministarstvo obrane objavilo je video u kojem poziva sve, a posebno mlade, na karijeru u Hrvatskoj vojsci

Ministarstvo obrane priopćilo je kako je na vjernost domovini u Središtu za temeljnu obuku Zapovjedništva za obuku i doktrinu “Fran Krsto Frankopan” Hrvatske kopnene vojske u vojarni “123. brigade HV” u Požegi prisegnulo 160 ročnika, od kojih je 27 žena.

Uz ročnike, njihove obitelji i prijatelje svečanosti su nazočili i brojni uzvanici, među njima i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, kao izaslanik predsjednice RH i vrhovne zapovjednice Oružanih snaga, zatim načelnik Glavnog stožera OSRH general zbora Mirko Šundov, posebni savjetnik ministra obrane Božo Kožul, pomoćnik ministra obrane za ljudske resurse Zoran Piličić, zapovjednici grana OS RH, predstavnici MUP-a, lokalne uprave i samouprave, udruga proizašlih iz Domovinskog rata te drugi vojni i civilni uzvanici.

Tekst prisege pročitao je brigadir Milan Čorak, a postrojeni ročnici prisegnuli su da će se u obnašanju svoje dužnosti pridržavati Ustava i zakona, savjesno i odgovorno izvršavati službene zapovijedi, braniti suverenitet i teritorijalnu cjelovitost Republike Hrvatske te poštivati i štititi temeljna načela slobode i jednakosti.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI