(VIDEO) Oluja poharala Boston: Petoro ljudi poginulo

screenshot

Gotovo 1,7 milijun kuća i poslovnih prostora ostalo je bez struje na sjeveroistoku i srednjem zapadu zemlje, kad je oluja poharala istočnu obalu od Virdžinije do Mainea

Najmanje pet osoba poginulo je u petak u snažnoj oluji na sjeveroistoku SAD-a gdje vjetrovi pušu 129 kilometara na sat, ulice u Bostonu su poplavljene, letovi prizemljeni a željeznički promet zaustavljen.

U Washingtonu su zatvorene vladine ustanove, a vjetar puše više od 96 kilometara na sat.

Zbog iznimno visoke plime bostonske ulice su poplavljene, već drugi put ove godine.

Visok vodostaj pao je poslije podne, no državna meteorološka služba priopćila je da bi Boston mogao ponovno biti poplavljen.

Virdžinijski guverner proglasio je izvanredno stanje te državnu pomoć usmjerio na zajednice koje su pretrpjele štete zbog jakog vjetra.



Žrtve oluje su 70-godišnji muškarac u Newportu u Rhode Islandu, 11-godišnji dječak u Putnam Valleyu u New Yorku, 44-godišnji putnik u kamionu u Virdžiniji, šestogodišnji dječak u Chersterfieldu u Virdžiniji te 77-godišnja žena u Marylandu.

Svi su oni stradali zbog rušenja stabala.

Prema izvješću privatne meteorološke službe AccuWeather tijekom oluje napadalo je 46 cm snijega u dijelovima države New York i Pennsylvanije.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI