(VIDEO) Pogledajte akciju hrvatske policije! Oslobodili su 50 kineskih robova!

Snimka zaslona

Ravnateljstvo policije u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom Velika Gorica provodi kriminalističko istraživanje o eksploataciji većeg broja osoba radi protupravnih računalnih prijevara na štetu državljana Narodne Republike Kine, odnosno počinjenja kaznenog djela trgovanja ljudima.

Načelnik PNUSKOK-a Ante Gudelj, izvijestio je da su dvojica hrvatskih i dvojica kineskih državljana trgovali ljudima!

48-godišnji Hrvat, temeljem prethodnog dogovora, u Zagrebu je u rujnu 2017. unajmio dvije kuće u koje je smjestio žrtve trgovine ljudima koji su radili u improviziranim pozivnim centrima. Drugoosumnjičeni, 51-godišnjak, prevezao ih je iz Slovenije u Hrvatsku. Žrtve su na prijevaru vrbovane iz Kine uz obećanje vraćanja njihovih dugova. Dovedeni su najprije u Sloveniju, a zatim u Hrvatsku. U kućama u kojima su bili smješteni pozivni centri su ih nadzirala dva državljanina Kine. Ondje im je oduzeta sloboda kretanja i prisiljavalo ih se na činjenje računalnih prijevara.

Osumnjičene osobe predane su pritvorskom nadzorniku te je protiv njih podnijeta kaznena prijava. Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici preuzelo je slučaj. Dvojici osumnjičenih hrvatskih državljana određen je istražni zatvor, a dvojica osumnjičenih Kineza trenutačno je na ispitivanju!



Facebook Comments

Loading...
DIJELI