(VIDEO) Prisegnulo 12 hrvatskih komandosa – najbolje što Hrvatska vojska ima

morh

Pod okriljem noći, uz svjetlost baklji, izrekli su commando molitvu

Temeljnu obuku za specijalna djelovanja Zapovjedništva specijalnih snaga (ZSS) Oružanih snaga (OS) RH ove godine završilo je 12 pripadnika OS RH, a na svečanosti održanoj u vojarni »Josip Jović« na Udbini nakon što su izrekli commando prisegu, uručene su im diplome.

Oni su pod okriljem noći, uz svjetlost baklji, izrekli commando molitvu, nakon čega su im uručene diplome, izvijestilo je Ministarstvo obrane.

Svečanosti commando prisege nazočili su potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, načelnik glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov, zapovjednik ZSS-a OS RH general Perica Turalija, ostali visoki uzvanici te sadašnji, ali i nekadašnji zapovjednici i pripadnici specijalnih postrojbi.

Temeljna obuka za specijalna djelovanja sastoji se od selekcije i obuke što uključuje individualno osposobljavanje i obuku malih timova i od završnog i najvažnijeg dijela – commando obuke. Individualno osposobljavanje obuhvaća obuku temeljnih i naprednih vojnih vještina, kao što su obuka preživljavanja i temeljna padobranska obuka, a u obuci malih timova pripadnici se obučavaju za djelovanje u sklopu tima.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI