(Video) Sramotno postupanje francuske policije prema srednjoškolcima koji su sudjelovali u prosvjedu!

screenshot

Nije poznato tko je snimio video u srednjoj školi u Mante-la-Jolie, ali mediji smatraju kako predstavlja veliku sramotu za francuskog predsjednika Emmanuela Macrona

153 učenika jedne srednje škole u Francuskoj je privedeno, među kojima je najmlađima tek 12 godina. Snimka djece koja kleče s rukama na zatiljku ili na leđima dok ih čuvaju jake policijske snage šokirala je svjetsku i francusku javnost. Sve se dogodilo u gimnaziji Saint-Exupéry u Mante-la-Jolieu, pedesaetak kilometara zapadno od Pariza.

Učenici su morali klečati s glavama pritisnutima uz zid. Na snimci se čuju policajci opremljeni kacigama i štitovima održavaju red koji ih zastrašuju time da će se ih optužiti za nasilne prosvjede uključujući optužbu za sudjelovanje u oružanoj skupini. Navodno su učenici sudjelovali u akciji provedenoj širom zemlje čiji je cilj blokiranje škola i fakulteta zbog protivljenja reformi obrazovnog sustava, a u znak podrške prosvjedima žutih prsluka.

U školi Saint-Exupéry u Mante-la-Jolieu tijekom prosvjeda su zapaljeni automobili i kante za smeće. Neki od školaraca su navodno uhićeni s palicama za baseball te kanisterima sa suzavcem.

Nije poznato tko je snimio video u srednjoj školi u Mante-la-Jolie, ali mediji smatraju kako predstavlja veliku sramotu za francuskog predsjednika Emmanuela Macrona.

U prošla tri tjedna, prosvjedi su prerasli u šire antimacronovske ustanke s ponekim nasilnim marginalnim grupama koje pozivaju Macrona na ostavku, a većina ga kritizira za provođenje politika koje su naklonjene bogatima, a ničime ne pomažu siromašnima. Proširili su se i na srednjoškolce koji traže reformu mature, a prosvjede su najavili i poljoprivrednici.



https://www.facebook.com/philippe.berard.121/videos/2354231101318859/

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI