(VIDEO) UZNEMIRUJUĆA SNIMKA: Avion se pri slijetanju prepolovio i eksplodirao, zapovjednik preživio

YT

Pogledajte zastrašujući video koji prikazuje pad ruskog nadzvučnog bombardera Tupoljev-22M3 u ruskoj regiji Murmansk. Bombarder se 22. siječnja pri slijetanju na pistu, po iznimno slaboj vidljivosti zbog guste magle i mećave, prepolovio i eksplodirao. Video tragedije navodno je snimio jedan od radnika u zračnoj luci blizu grada Olenegorska, javlja RT.

Troje od četvero članova posade je poginulo na mjestu, dok je zapovjednik čudesno preživio. S teškim ozljedama hitno je prevezen u bolnicu. Još traje istraga koja bi trebala otkriti uzrok nesreće.

Pokazalo se da je bombarder imao jedan Kh-22, dalekometni protubrodski projektil i nekoliko stotina metaka za avionski top. Tupoljev-22M3 je moderna verzija nadzvučnog dalekometnog strateškog i pomorskog bombardera koji se prvi puta pojavio 1970. godine. Posljednja verzija, M3M, svjetlo dana ugledala je prošlog kolovoza, a ima brojna poboljšanja i novi komunikacijski sistem, te će biti nosač najnovijih ruskih nadzvučnih projektila Kinzhal.

Zrakoplov je bio star 33 godine, no 2012. godine bio je na totalnom remontu i navodno se uskoro trebao dodatno modernizirati.

https://www.youtube.com/watch?v=_wpOkUUCoZ8



Facebook Comments

Loading...
DIJELI