VIJEĆNIKA IZBACILI SA SJEDNICE! ‘Spremaju neviđen udar na Vukovar, ali neće me spriječiti da govorim o tome’

facebook

Pavao Josić, vijećnik u Gradskom vijeću Vukovara i koordinator Živog zida za tu županiju, udaljen je sa posljednje sjednice na kojoj je, kako kaže, želio otvoriti temu koja je po svemu sudeći – zabranjena. Josić je stoga odlučio medijima kazati sve ono što nije uspio na sjednici:

“S obzirom da su me na posljednjoj sjednici Gradskoga vijeća Vukovara održanoj 26. studenog 2018., izbacili na pola sjednice i samim time spriječili da iznesem svoj stav prema načinu i metodama „poslovanja“ kojima se ponosno šepuri samoprozvani stručnjak u svojoj branši aktualni direktor gradske tvrtke Tehnostan d.o.o., preslušavši audio snimku zadnje sjednice koja se nalazi na službenim stranicama Grada Vukovara i analizirajući navodnu težinu mojih izgovorenih riječi, a koje su potakle predsjedavajućeg sjednice da me udalji sa sjednice, siguran sam da mu je cilj bio spriječiti me kao vijećnika Živoga zida da nastavim postavljati neugodna pitanja”, kazao je Pavao Josić koji naglašava kako su izrazi “mafijašenje, reketrianje i fašističke metode naplate” koje je upotrijebio kako bi plastično javnosti prikazao način na koji funkcionira gradsko poduzeće Tehnostan, predsjedavajućem bili problem.

Izbacili su me poznatom, kokošarskom metodom

“Inače, ako je HDZ poznat po nečemu onda su to kokošarske metode političke eliminacije i političke likvidacije, u mom slučaju eto stigli su do toga da me sa sjednice udalje. Koristim stoga instrument priopćenja za javnost kako bih iznio ono u čemu sam spriječen tijekom posljednje sjednice Gradskoga vijeća. Naplatu paušala, isporučene energije ili kako god se to zvalo u konačnici se radi o naplati nečega nekome što u stvarnosti platitelj nikada nije konzumirao, kako dakle nazvati plaćanje neisporučene usluge drugačije nego reketom, mafijašenjem i fašističom metodom naplate kojom Tehnostan sebi pribavlja znatnu materijalnu korist guleći građane Vukovara?”, pita se Josić i dodaje kako vladajuća nomenklatura na čelu s gradonačelnikom Ivanom Penavom nema elementarnog osjećaja za vukovarsku sirotinju i većinu građana koji jedva sastavljaju kraj s krajem.

“Tome svjedoči i činjenica da Penava nije iskoristio zakonsku mogućnost da svojim sugrađanima u najtežoj socijalnoj situaciji oprosti dugove, između ostalih i dugove Tehnostana. Naime, Hrvatski sabor je 9. srpnja 2018. proglasio Zakon o otpisu dugova fizičkim osobama. Taj je zakon bio na snazi 60 dana od dana donošenja, između ostalih odnosio se na oprost dugova dugoročno blokiranim fizičkim osobama i svojim smislom i svrhom omogućio jedinicama lokalne područne (regionalne) samouprave, proračunskim i izvanproračunskim korisnicima proračuna jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave da TEMELJEM VLASTITIH ODLUKA omoguće ugroženoj skupini izlazak iz blokada. Cilj i svrha spomenutog zakona je bila jednokratna mjera pomoći pri riješavanju problema većeg broja građana s dugoročno blokiranim računima koji se odnose na razna potraživanja prema tvrtkama i ustanovama u nadležnosti lokalne uprave, otvaranje mogućnosti za deblokade računa, poticanja potrošnje i gospodarskog rasta”, izjavio je Pavao Josić i naglasio kako su Zagreb, Dubrovnik i još mnogi gradovi koji su u puno boljoj situaciji iskoristili tu zakonsku mogućnost. No, ne i Vukovar…



Penava nije pomogao sirotinji, iako je imao priliku

“Pokazalo se da Grad Vukovar NIJE HTIO, STIGAO ILI ZNAO KAKO u zakonskom roku od 60 dana donijeti odluku da oprosti najugroženijim članovima zajednice dugove, a za koju čak nisu bila potrebna nikakva dodatna sredstva iz proračuna. Iako gradonačelnik Penava ne propušta priliku istaknuti kako je ponosan na umirovljenike koji, iako imaju mirovinu 1 700 kuna prvo plate obaveze pa što im ostane, zaboravljajući da postoje umirovljenici kojima gradska tvrtka Tehnostan d.o.o., zbog maglovitih „legalnih“ razloga, nekada ispostavi račun za grijanje koji premašuje njihove mirovine. Takvi ljudi bezuvjetno padaju u dužničko ropstvo i upravo za te i takve ugrožene, taj je zakon i izglasan. Zakon čije blagotvorne učinke građani Vukovara neće osjetiti jer gradonačelnik Penava i njegovi stranački suradnici i pajdaši nisu našli za shodno pobrinuti se na ovaj način za najugroženije. Štoviše, tek sada će ih oguliti do kraja. A one koji o tome govore izbacit će iz prostorije, kao mene sa sjednice. Klasična mafijaška, reketarska i skoro pa fašistička posla”, zaključio je vatreni živozidaš i dodao kako je doznao da “Grad Vukovar planira cijenu grijanja za sljedeću godinu povisiti za vrtoglavih 340%”.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI