#vjerodostojno: Plenković zbog ubojstva britanskog hakera u Keniji protjeruje britanske diplomate?

Snimka zaslona

Curenje podataka 50 milijuna korisnika Facebooka koje je navelo brojne ljude na gašenje računa danas je bilo predmet rasprave pred DCMS-om, parlamentarnim Odborom za medije, sport i kulturu. Tamo se pojavio zviždač tvrtke ‘Cambridge Analytics’, Christopher Wylie. I na iznenađenje svih britanski je obavještajni sektor optužio za slične stvari za koje su Britanci optužili Ruse i lančanom reakcijom uzrokovali progon ruskih diplomata iz zemalja Europske unije.

Između klasičnih optužbi za manipulaciju Brexita i Trumpove pobjede provukla se i teška optužba za ubojstvo vlastitog prethodnika. Business Insider prenosi da je Dan Muresan otrovan u Keniji, a policija je podmićena da ne istražuje ubojstvo – što je korak dalje od onoga što govore optužbe protiv Rusa. Ostatak osoblja koje nije zviždalo danas radi u britanskoj Vladi, što nepobitno govori o isprepletenosti smrtnog slučaja i involviranosti najviših instanci.

S obzirom na nove informacije bit će zanimljivo vidjeti hoće li premijer Andrej Plenković uz hešteg #vjerodostojno potvrditi navedeno iz kampanje te će iz Hrvatske protjerati britanske diplomate zbog možebitnog ubojstva svog agenta u Keniji. ‘Pokazujemo da ne prihvaćamo takvu vrstu napada kakav se dogodio’ rekao je premijer za britanski slučaj i čekamo njegovu reakciju, ili barem oponašanje onoga što su mu rekli prijatelji iz Bruxellesa – koji bi također trebali reagirati…

Facebook Comments

Loading...
DIJELI