Vjeroučitelj koji je na nastavi pozivao na pokolj neće kazneno odgovarati?

Facebook

Bagarić se trenutno nalazi u istražnom zatvoru

Vjeroučitelj Krešimir Bagarić u studenome 2017. godine govorio je učenicima osmog razreda osnovne škole na zagrebačkoj Knežiji kako bi trebalo ubiti dvojicu bivših predsjednika RH, Stjepana Mesića i Ivu Josipovića, kao i bivšu ministricu vanjskih poslova Vesnu Pusić. Osim toga je pogrdno govorio o Srbima i Muslimanima i veličao Ratka Mladića.

Bagarić se trenutno nalazi u istražnom zatvoru, gdje ga je poslao sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu kako ne bi mogao utjecati na svjedoka.

Sumnjiči se za kazneno djelo protiv javnog reda javnim poticanjem na nasilje i mržnju. Njegov govor snimio je učenik i proslijedio ga je medijima. Ali, neovlašteno snimanje nije dozvoljeno prema zakonu te se čini kako sud neće priznati snimku kao dokaz.

Osim što snimka vjerojatno neće biti priznata kao dokaz, roditelji učenika navodno ne dozvoljavaju djeci da svjedoče o tome što je Bagarić govorio. Zbog toga postoji vrlo velika mogućnost da Bagarić uopće neće kazneno odgovarati za svoj postupak, piše Telegram.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI