Vlada o SDP-ovoj interpelaciji o propaloj kupnji aviona

screenshot

Vlada je na današnjoj sjednici raspravljati o interpelaciji o propaloj kupnji izraelskih aviona, koju je podnijelo 16 SDP-ovih saborskih zastupnika.

Na početku sjednice Vlade premijer Andrej Plenković svima je zahvalio na organizaciji sjednice Vlade u Dubrovniku. ”Vrijednost ugovora i odluka je značajan signal koliku važnost pridajemo toj županiji”, rekao je premijer.

Izdvojio je i saborsku raspravu o reviziji Vatikanskih ugovora. ”Još jednom smo vrlo jasno ponovili stav da nema potrebe za takve inicijative. Naša suradnja s katoličkom crkvom i drugim vjerskim zajednicama je dobro uređena i nastavit ćemo raditi u duhu suradnje i partnerstva”, rekao je Plenković i ponovio jasno ne reviziji.

Iz tog posla ćemo izvući pouke”, rekao je komentirajući interpelaciju o kupnji aviona i opetovao da Vlada želi obnoviti hrvatsko zrakoplovstvo.

Ministar obrane Damir Krstičević rekao je da je interpelacija o kupnji aviona neutemeljena. ”Proces je proveden transparentno, nijedna država se nije žalila na natječaj”, podsjetio je. Ponovio je da Hrvatska nije mogla utjecati na ishod i da nije odgovorna. Posebno je izdvojio da nema financijske štete.



Interpelacija o nabavi borbenih aviona, podnesena je kako bi se utvrdila “čitava istina o postupku nabave eskadrile”, “kako bi se utvrdilo postoji li i kolika je odgovornost ministra obrane i Vlade Republike Hrvatske”, te da si se osiguralo da se buduće nabave vojne opreme “provode transparentno i zakonito”.

Za razliku od Ministarstva obrane, podnositelji ove intepelacije ne mogu prihvatiti da je rasprava o procesu nabave VBA okončana”, stoji u interpelaciji.

Osim o interpelaciji, Vlada raspravlja i o Prijedlogu uredbe o kriterijima za bodovanje prijava za stambeno zbrinjavanje i Prijedlogu odluke o raspisivanju prijevremenih izbora za Županijsku skupštinu Ličko-senjske županije, piše Dnevnik.hr

Facebook Comments

Loading...
DIJELI