Vlada odlučila: Nikola Milina novi je glavni ravnatelj policije

mup

Već danas novi ravnatelj trebao bi sudjelovati u razgovorima s kandidatima za svoje prve suradnike

Nakon što je Marko Srdarević podnio ostavku na mjesto ravnatelja policije iz osobnih razloga MUP je raspisao javni natječaj za to mjesto. Na natječaj se javilo devetero kandidata.

Sa svima je ovoga tjedna razgovarao ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, koji je na kraju preporučio Nikolu Milina što je Vlada RH u petak, na zatvorenom dijelu sjednice, i prihvatila.

Već danas novi ravnatelj trebao bi sudjelovati u razgovorima s kandidatima za svoje prve suradnike, a posebno je tu važno mjesto načelnika Uprave kriminalističke policije. Budući da se uz Milinu kao najozbiljniji kandidat za ravnatelja spominjao Željko Prša, aktualni šef zagrebačke policije, nije isključeno da on postane prvi čovjek kriminalističke policije.

Životopis novog ravnatelja policije

Milina je rođen 23. studenog 1969. godine, a na Fakultetu kriminalističkih znanosti diplomirao je 2000.  Oženjen je i otac troje djece. Ima status hrvatskog branitelja, te je odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Spomenicom domovinske zahvalnosti i medaljom Oluja, a dobio je i Godišnju nagradu ministra unutarnjih poslova za doprinos u mirnoj reintegraciji hrvatskog Podunavlja

Kako je potvrđeno iz MUP-a RH, od 5. travnja 2016. Milina je sudjelovao u projektu za poboljšanje granične sigurnosti vezano za izbjegličku krizu, kao ekspert za pitanja granične sigurnosti – savjetnik makedonskog Ministarstva unutarnjih poslova (za poslove integriranog upravljanja granicom, izvješćivanja EU, planiranja zajedničkih operacija, suradnje sa Delegacijom EU). Ranije je radio u Ravnateljstvu policije i Policijskoj akademiji, dok je od 2011. do 2012. bio promatrač u upravljačkom odboru FRONTEX-a, a od 2007. do 2012. član međunarodnog upravljačkog odbora DCAF-oga.



Karijeru je započeo 1991. u PU splitsko-dalmatinskoj i to Policijskoj postaji Solin gdje je obavljao poslove operativnog djelatnika za pozorničko-patrolnu djelatnost, vođe sektora, šefa smjene policijske postaje i pomoćnika zapovjednika za poslove policije. Kasnije je napredovao do kriminalističkog službenika za krvne delikte u toj istoj policijskoj upravi, dok je od 1998. godine radio u sjedištu MUP-a kao policijski službenik za granicu, voditelj Odsjeka za pojačani nadzor, načelnik Uprave za granicu – pomoćnika glavnog ravnatelja.

Od 1996. do 1998. bio je sudionik cjelokupnog procesa mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI