Vlado Galić podnio ostavku!

foto: Ured predsjednice RH

Vlado Galić sam je podnio ostavku iz moralnih i etičkih razloga, prenosi N1.

Predsjednica će ostavku svog savjetnika za obranu i nacionalnu sigurnost prihvatiti.

U posljednje vrijeme u javnosti se širila informacija o Galićevoj vezi s Franjom Vargom u HDZ-u, a informaciju je novinarima “dojavila” osoba bliska Tomislavu Karamarku.

“Od te dezinformacije iskonstruirana je cijela afera o mojoj navodnoj umiješanosti u tu aferu. Ne znam je li Tomislav Karamarko uistinu rekao toj osobi informaciju koju je ona prenijela novinarima, ali znam i siguran sam da je ta meni nepoznata osoba do grla umiješana u aferu SMS. A senzacionalističko ubacivanje mene u ‘priču’ i svega što je slijedilo očito je bio neuspio pokušaj skretanja pozornosti istražitelja s toga informatora i njegovih sudionika”, rekao je savjetnik predsjednice za obranu i sigurnostt Vlado Galić.

“Inače, gospodina Vargu susreo sam dva puta uživo, prvi put kada sam ga upoznao početkom 2014. godine i još jednom sredinom 2015., a u nekoliko navrata komunicirali smo telefonom i porukama. Naglašavam kako ne znam ni za kakve unutarstranačke obračune u kojima bi se koristili lažni SMS-ovi ili nešto slično jer da ih je bilo, oni bi sigurno završili u medijima. Jedini slučaj za koji sam ja čuo, ali naglašavam da to nisam osobno vidio, jest da je kreirana lažna SMS komunikacija između Milijana Brkića, mene i tadašnjeg direktora APIS-a, koja dokazuje navodnu krađu HDZ-ovih mandata na izborima 2015. Ako ta lažna SMS korespondencija uistinu postoji, a ozbiljne su mi osobe rekle da su je osobno imale prilike vidjeti, tada je prva i za sada jedina žrtva unutarstranačkih obračuna u kojima su se koristili lažni SMS-ovi Milijan Brkić, O.K., i ja”, rekao je Galić u intervju za Globus.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI