Vrdoljak: ‘Da nismo ušli u Vladu reforma obrazovanja bi se zaustavila, ili još gore vodila bi je Željka Markić’

Photo: Petar Glebov/PIXSELL

Vrdoljak je rekao da su u HNS-u bili svjesni mogućih rizika, ali nisu željeli “biti salonski političari”, nego su podnijeli odgovornost ističući da im je Republika Hrvatska na prvome mjestu

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak rekao je u petak popodne na konferenciji za novinstvo u Senju kako je dobro da je završilo glasovanje o Istanbulskoj konvenciji da se mogu “posvetiti važnijim i većim problemima”.

Vrdoljak je na pitanje mogu li sukobi u HDZ-u zbog glasovanja o Istanbulskoj konvenciji destabilizirati tu stranku te posljedično i Vladu odgovorio kako ne očekuje destabilizaciju Vlade.

Dobro je da je završilo glasovanje pa da se možemo posvetiti važnijim i većim problemima”, rekao je. “Raste BDP, smanjuje se vanjski dug, raste industrijska proizvodnja i izvoz, imamo mnogo izazova pred sobom pa ne očekujem probleme u Vladi”, dodao je.

Vrdoljak je podsjetio da je ta politička stranka ulaskom u Vladu prije devet mjeseci donijela tešku, ali odlučnu odluku o stabiliziranju političkog života u zemlji.

Danas je svima jasno da je taj potez bio dobar, ponajprije za cijelu Hrvatsku”, istaknuo je.



Vrdoljak je rekao da su u HNS-u bili svjesni mogućih rizika, ali nisu željeli “biti salonski političari”, nego su podnijeli odgovornost ističući da im je Republika Hrvatska na prvome mjestu.

Da tada nismo stabilizirali Vladu, Agrokor bi sad bio u stečaju i ne bi bilo isplaćeno 600 milijuna duga hrvatskim dobavljačima i poljoprivrednicima, 30.000 zaposlenih i još barem toliko ovisnih o Agrokoru bi ostalo bez posla i prije turističke sezone bi se dogodio gospodarski kolaps”, ocijenio je Vrdoljak.

S druge strane, reforma obrazovanja bi se ili posve zaustavila ili bi je, što je još gore, vodila Željka Markić ili slični”, rekao je Vrdoljak.

Zbog reforme obrazovanja, jednakim nas riječima napadaju i salonska ljevica i radikalna desnica pa znamo da smo na pravom putu”, ocijenio je, dodajući da je “reforma obrazovanja prije sedam dana ušla u učionice u eksperimentalnoj fazi i više je nitko ne može zaustaviti”.

 Ivan Vrdoljak u Senju je počeo redoviti obilazak stranačkih organizacija diljem zemlje. Njegov domaćin, predsjednik ličko-senjske Županijske organizacije HNS-a Krunoslav Tomljanović rekao je na konferenciji za novinstvo da bi za razvoj toga kraja bilo važno izgraditi autocestu Žuta Lokva-Rijeka te hidroelektranu Senj 2, koja bi znatno povećala kapacitet proizvodnje električne energije.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI