Vrdoljak o pregovorima s SDP-om: Idemo u dobrom smjeru

Patrik Macek/PIXSELL

Konačnu odluku u idućih tjedan dana trebalo bi donijeti Predsjedništvo SDP-a

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak izjavio je da pregovori SDP-a i HNS -a oko eventualnog zajedničkog izlaska na lokalne izbore i podrške HNS-ovoj kandidatkinji Ani Mrak Taritaš idu u dobrom smjeru. Konačnu odluku u idućih tjedan dana trebalo bi donijeti Predsjedništvo SDP-a.

Iako pregovore oko Zagreba sa SDP-om vodi predsjednica gradske organizacije stranke Anka Mrak Taritaš, Vrdoljak je izjavio da su programi manje-više usklađeni i da se čeka samo odluka Predsjedništva SDP-a.

Vrdoljak ističe i da je HNS-ova kandidatkinja jedini ozbiljni protukandidat Milanu Bandiću, te da su je  Zagrepčani prepoznali kao pristojno, civilizirano i vjerodostojno rješenje. Odbacio je i medijska nagađanja da će SDP-ova potpora HNS-ovoj kandidatkinji u Zagrebu biti uvjetovana suradnjom tih dviju stranaka u drugim lokalnim sredinama.

Vrdoljak je komentirao i najavljeno odustajanje od poskupljenja plina, upozorivši da će se HEP pretvoriti u socijalnu tvrtku. Čekamo konačnu prezentaciju modela od hrvatske vlade. Prema najavama ostvarit će se gubici u HEP-u, a ekstra dobit u Ini. Potpuno deplasirano. Unatoč svemu, za nekoliko postotaka porast će cijena plina, rekao je Vrdoljak koji smatra da će zbog ovakvog neznanja i nesnalaženja netko snositi ozbiljne političke posljedice.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI