Vremenska prognoza koja se neće svidjeti svima: Za produljeni vikend nas očekuju iznenađenja

Pixabay

Nadolazeći oblaci, povremena kiša i južina očekuju nas u nadolazećim danima, posebice na Jadranu i uz njega. Tamo će planirane aktivnosti na otvorenoma remetiti vremenske prilike i neprilike, piše Zoran Vakula u novoj prognozi za HRT.

Ovog je tjedna, kako javlja Vakula, četvrtak bio posljednji pretežno sunčani dan diljem Hrvatske. Jugo nas očekuje ovog petka, a nakon njega doći će sve više i više oblaka. Na Jadranu je popodne je moguća kiša koja će se u subotu proširiti. Tijekom produženog vikenda Vakula javlja još više oblaka posebno na Jadranu gdje će biti kišovitije i oblačnije nego u ostatku zemlje.

Oblačnije vrijeme eu petak

Pretežno sunčano, gdjekad i vedro vrijeme očekuje nas u istočnoj Hrvatskoj, osobito u Podravini i Podunavlju. Ujutro će mjestimice biti magle, najčešće u Posavini. Puhat će slab istočni i jugoistočni vjetar, a temperatura zraka u jutarnjim satima kretat će se od 2 do 6 °C, dok će najviša poslijepodnevna poslijepodne iznositi malo iznad 20 °C.

U Dalmaciji će biti relativno toplo te se tamo najprije očekuje bura, a zatim sve jače jugo koje će na otvorenom imati i olujne udare pri čemu će more biti sve valovitije, a nebo sve oblačnije.



Vakula za jug Hrvatske prognozira promjenljivo vrijeme,  najprije uz buru, zatim jugo, koje će naglo pojačati na ponegdje i jako, na otvorenome vjerojatno i olujno. Kiša je moguća već u prijepodnevnim satima, još vjerojatnija u drugom dijelu dana, posebno u noći na subotu kad su mogući i obilniji pljuskovi praćeni grmljavinom.

Kiša za produženi vikend  

Sljedećih dana očekuje se relativno toplo, na kopnu i znatno oblačnije vrijeme uz povremenu kišu, koja će biti rjeđa u sjevernijim krajevima u kojima će ponegdje i izostati – primjerice u istočnoj Slavoniji subotu. U unutrašnjosti Istre i Dalmacije se pak očekuju obilniji pljuskovi.

Vakula prognozira i kako se prema sredini sljedećeg tjedna povećava vjerojatnost za stabilnije i sunčanije vrijeme, ne samo na kopnu nego i na Jadranu, gdje se najkišovitije i najvjetrovitije očekuje od petka navečer do nedjelje popodne.

Tada u nekim mjestima uz jako pa i još jače jugo može pasti više od ukupne količine kiše za listopad.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI