Vučić najavio dolazak Putina u Srbiju: ‘Pokazat ćemo mu našu ekonomsku i vojnu silu’

screenshot

Nakon što je paradirao ulicama Moskve s fotografijom djeda Anđelka 'kojeg su ubile ustaše', srpski predsjednik potvrdio je dolazak svog ruskog kolege u Srbiju

Putin je u ruci nosio fotografiju djeda junaka bitke za Lenjingrad dok je Vučić iskoristio prigodu da apostrofira žrtvu Jasenovca, no isto tako i da dogovori njegov dolazak u Srbiju. Potvrdio je i da ga je zamolio za ‘pomoć oko Kosova’.

Družili su se s izraelskim premijerom Netanyahuom, a nije poznato jesu li pričali o noćašnjoj agresiji Izraela na Siriju i Iran. Rusi će Srbima proslijediti helikoptere Mi-35 pod nepoznatim uvjetima, kao i raketni sustav S-300. Srpski mediji navode da bi i Izrael mogao na neki način ‘pogurati’ Srbiju čime će pokazati bliže veze nego s Hrvatskom, kojoj je prodao polovne stare avione.

No ključna tema bio je posjet Putina Srbiji. “Uputio sam poziv predsjedniku Putinu i mogu sa zadovoljstvom kazati da predsjednik Putin stiže u Srbiju i doći će prije kraja godine. Mi ćemo mu tada pokazati mnogo toga što smo uspjeli u međuvremenu uraditi. I naše ekonomske rezultate, ali ćemo mu pokazati i napredniju, ozbiljniju i snažniju armiju, nego što je bila kada je posljednji put bio u našoj zemlji. Srpska vojska će biti snažnija, a naša zemlja sigurnija kad nabavimo novo naoružanje od Rusije, ali nama to ne treba ni za kakve sukobe već da ih možemo spriječiti”, navodi Vučić.

Novinari ga s obzirom na kontekst pobjede nad fašizmom nisu pitali što misli o Vulinovom negiranju postojanja Nedićevog režima, no na to smo svi već naviknuli – srpski mediji su većinski produžena ruka najvećeg balkanskog populista.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI