Vučić ne prestaje spominjati Hrvate: ”Nisu bili na strani pobjednika čak ni u Prvom svjetskom ratu!’

screenshot

U ponedjeljak se francuski veleposlanik u Beogradu Frederic Mondolini ispričao   srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću i srpskom narodu zbog rasporeda uzvanika na pozornici u Parizu tijekom nedjeljne ceremonije obilježavanja 100. obljetnice završetka Prvog svjetskog rata. Naime, iako čelnik jedne od zemalje pobjednica u Prvom svjetskom ratu, srpski čelnik bio je smješten nasuprot predsjednika Francuske, SAD i Rusije, a ne na istoj strani svečane pozornice.

“Sa Srbijom smo veoma bliski, Srbija je u Prvom svjetskom ratu izgubila skoro trećinu svog stanovništva, 62 posto muškog stanovništva. Ne znam što se dogodilo. Kažem da je to bila greška za žaljenje i molimo predsjednika Vučića i srpski narod za ispriku“, rekao je u ponedjeljak ujutro Mondolini za beogradsku TV Prva.

Vučić se putem Twittera zahvalio Francuskoj na poruci poštovanja.

“Hvala veleposlaniku Mondoloniju na divnim riječima i poštovanju koje je pokazao prema srpskim žrtvama”, napisao je Vučić na Twitteru. Naravno nije propustio srbijanski predsjednik prilike za komentiranjem pozicije  Kolinde Grabar-Kitarović dodavši kako je Hrvatska u Prvom svjetskom ratu bila na drugoj strani.

“Predsjednicu Hrvatske mogu razumjeti, netko bi objasnio da to ima veze s abecednim redom, kao Croatia, pa je to nekog smisla moglo imati, iako su se u Prvom svjetskom ratu iskazali na suprotnoj strani”, ocijenio je Vučić.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI