Vučić nije birao sredstva, glasali su mrtvaci i azilanti, ljude se nazivalo i prijetilo im otkazom, a tko je htio, mogao je i zaraditi

screenshot

Rezultatima nedjeljnih izbora u Beogradu nitko nije iznenađen. Ni u zemlji, niti u regiji. Premoćna pobjeda liste broj 1, “Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd” bila je očekivana proslava njegovog 48. rođendana.

Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci (SNS) ovo je najveći rezultat koji su dosad ostvarili u Beogradu. Lani, na predsjedničkim izborima, ključne beogradske općine Vračar, Stari grad i Savski venac izabrale su njegovog oponenta Sašu Jankovića. Stoga, iako se na ovim izborima glasalo još i u Boru, Aranđelovcu i Sevojnom, za Vučića i naprednjake najvažniji su beogradski rezultati.

Kako bi najzad osvojio i Beograd, posljednju utvrdu opozicije, Vučić nije birao sredstva. Naši sugovornici potvrdili su nam točnost glasina o izbornoj kupovini, ali i o sredstvima prisile i zastrašivanja koje su neki od građana doživjeli na vlastitoj koži.

Nazivali su ljude i prijetili im otkazom ako ne zaokruže listu broj 1. Na birališta su izlazili i mrtvaci, a najstariji zabilježeni glasač rodio se 1911. Glasali su i azilanti kojima su na brzinu dali dokumente.“, ispričali su nam Beograđani. Slično kao u Hrvatskoj, na beogradska birališta kombijima i autobusima dovezeni su ljudi iz ruralnih krajeva Srbije kako bi zaokružili listu koja je morala biti pobjednička.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI