Vučić se pohvalio: „Trump mi je rekao da dolazi u Srbiju“

twitter

“Ja sam se četiri puta rukovao s njim u trenutku, ne jedanput ili eventualno dvaput“, kaže Vučić

Nakon što se hrvatski premijer Andrej Plenković pohvalio fotografijom s predsjedničkim parom Trump, učinio je to i predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, koji je bio gost na prijemu koji je za sudionike zasjedanja Generalne skupštine UN-a u New Yorku priredio američki predsjednik.

Vučić je na Twitteru napisao: “S predsjednikom SAD-a u New Yorku. Pozvao sam ga da posjeti Srbiju”, a zatim je u izjavi medijima rekao da je Trump prihvatio njegov poziv.

“Ja sam se četiri puta rukovao s njim u trenutku, ne jedanput ili eventualno dvaput, u trenutku kada je on potvrdio da prihvaća i da želi doći u Srbiju. Onda je rekao čovjek ‘da, dogovoreno je’ i posljednji put je tada pružio ruku”, istaknuo je Vučić.

Predsjednik Srbije je dodao i da je s Trumpom “vrlo kratko” govorio o politici.

“Ono malo sam kurtoaznih riječi s njegovom suprugom razmijenio, kažem, na mješavini srpsko-slovenskog. Dakle, je li ‘nasvidanje’, ili je ‘ne vem’ ili ‘ne znam’, i sad tko je tu što govorio na kojem jeziku”, kazao je Vučić.



Vučić je razgovarao i s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom o, kako je rekao, prijateljskom odnosu dviju zemalja i ekonomskim reformama u Srbiji i Francuskoj.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI