Vučić žestoko opleo po Hrvatima i Thompsonu! Evo što je sve izjavio o dočeku Vatrenih

screenshot

Za nekog tko ne sluša Thompsona, prilično dobro zna riječi pjesama...

Srpski predsjednik, aleksandar Vučić, podijelio je s javnosti svoje viđenje spektakularnog dočeka Vatrenih na središnjem zagrebačkom trgu.

“Nije novost što su Hrvati vicešampionsku titulu na Svjetskom prvenstvu u nogometu slavili uz ustaške pesme”, kazao je Vučić te dodao kako ga “uvijek začude oni koji se prave da ih to čudi”.

Nakon toga je imao potrbu još jednom naglasiti da on nije navijao za Hrvatsku, ali da na račun slavlja neće kazai nijednu lošu riječ jer su “nam potrebni dobri i bolji odnosi u budućnosti”.

Ipak, podsjetio je da su se ustaške pjesme pjevale i nakon prve utakmice na Svjetskom prvenstvu, kada je i reagirao kazavši: “kako mislite da predsjednik Srbije navija za onoga tko pjeva pjesmu koja počinje ‘za dom spremni’, uskilikom, uzvikom, a u kojoj se kaže ‘bando srpski dobrovoljci, bando četnici, stići će vas naša kazna i u Srbiji’”.

Vjeruje da Srbi nisu sigurni u Hrvatskoj?



“A sada me baš tjerati da navijam za nekog i da se iščuđavam što su pjevali ustaške pesme… Ako ima neka novost onda me to pitajte, a to je sve po starom, i sve uobičajeno. Mislite da sljedeći put neće tako biti? Bit čće iste te pjesme. I to kako ide geni kameni ‘nije dobra 45.’ i tako dalje ‘raselili nas diljem svijeta’”, govori Vučić i naglašava da je za njega 45. bila godina oslobođenja od nacizma.

“Moje je da vodimo dobru politiku s Hrvatima, da imamo dobre i sve bolje odnose. Imat ćemo bolje odnose, na meni je da brinem o hrvatskoj manjini u Srbiji, moje je da brinem o srpskom življu i da nešto, ako mogu, učinim da se oni osećaju slobodnije i sigurnije u Hrvatskoj, iako je to teško”, za kraj je rekao Vučić, čije riječi prenosi Telegram.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI