Vulin u novoj zastrašujućoj misiji: Nevjerojatno što sad čini!

screenshot hrt

Srpski ministar obrane Aleksandar Vulin na beogradskom Sajmu knjiga promovirao je knjige iz edicije Ratnik, koju je pokrenulo njegovo ministarstvo. Proeuropske stranke i udruge osudile su pokretanje te edicije, posebice promociju knjige Ratni dnevnik bivšeg srpskog načelnika glavnog stožera Nebojše Pavkovića, koji je u Haagu osuđen na dugogodišnju zatvorsku kaznu zbog ratnih zločina na Kosovu.

Tako je beogradska Inicijativa mladih za ljudska prava zatražila obustavu promocije i tiskanje knjige Nebojše Pavkovića te poslala pismo srpskoj premijerki Ani Brnabić kojim se traži zabrana izdavanja knjiga osuđenih ratnih zločinaca i ocjenjuje kako je promocija te knjige na Sajmu knjiga u Beogradu “najotvoreniji oblik potpore državnih organa osuđenim ratnim zločincima”.

Pavković je sudjelovao i u tromjesečnoj blokadi Vukovara 1991. te su se njemu predali vukovarski branitelji s Mitnice, od kojih se neki i danas vode nestalima. Inicijativa mladih podsjeća i da je predstavljena knjiga “Prištinski korpus 1998-1999 – svjedočenja ratnih komandanata” Vladimira Lazarevića, također osuđenog za ratne zločine na Kosovu.

Aleksandar Vulin je, pak, najavio objavljivanje novih “svjedočanstava srpskih oficira” u ovoj ediciji pa će tu vjerojatno biti i svjedočanstva jednog od triju vukovarskih krvnika Veselina Šljivančanina kako je “branio srpski Vukovar”, piše Glas Slavonije.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI