Zabrinuti roditelji: Sramota, pijanci se okupljaju pokraj vrtića i vade ‘onu stvar’ ispred naše djece

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

'Pošto piju pivo, često im se dođe mokriti, pa piške odmah pokraj vrtića, možda metar, dva udaljeni od djece, koja se igraju u dvorištu', napominju roditelji.

Više ogorčenih roditelja redakciji Dubrovačkog dnevnika požalilo se na stanje koje svakodnevno proživljavaju ispred dječjeg vrtića Ciciban u Solinskoj ulici kada dolaze po svoje dijete. Kako su nam ispričali, tamo se gotovo svakodnevno okuplja poveća grupa muškaraca, koja kupuju pivo u obližnjem dućanu, te ga ispijaju naslonjeni na ogradu od vrtića, gdje se djeca igraju.

“Naravno, pošto piju pivo, često im se dođe mokriti, pa piške odmah pokraj vrtića, možda metar, dva udaljeni od djece, koja se igraju u dvorištu, posebno kada su ovako lijepi dani. Zamislite tu scenu: djeca gledaju stare pijance kako vade onu stvar i piške. To mjesto gdje mokre puno je smeća, a slomili su i ogradu kako bi se imali gdje mokriti”, napominju  roditelj  i pitaju se moraju li djeca  gledati svaki dan kako odrasle osobe ispijaju pivo? “Djeca u toj dobi upijaju što odrasli rade, pa će im model pijenja alkohola biti normalan kada dođu u stariju dob”,  žale se roditelji.

Posebno su ogorčene majke, koje kažu da im muški pijanci često dobacuju seksističke uvrede, dok odvode svoje dijete iz vrtića. Pozivaju policiju i komunalne redare da stanu na kraj s ispijanjem alkohola ispred dječjeg vrtića.

“Sigurno ti pijanci nisu loši ljudi, vjerojatno i dio njih ima teške životne priče, ali zaista pijenje i mokrenje ispred vrtića nije nikako lijepo. Neka odu negdje drugdje gdje nema djece. Ima dolje ispod puta Konzum, i nikome neće smetati”, kažu ogorčeni roditelji.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI