Žalac otkrila kako je “u ministarstvu zatekla ugovor s tvrtkom Miroslava Škore”

screenshot, youtube

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro 2011. godine kupnjom poslovnih udjela investirao u IT tvrtku “Omega software”. Slobodna Dalmacija piše kako je povećan kapital tvrtke njegovim ulaskom. No, zašto je sada to javnosti važno? Jer je upravo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU za usluge održavanja i nadogradnje sustava eFondovi, odabralo tu tvrtku.

U 2016. ostvarili su prihode u iznosu od 26,5 milijuna kuna, a lani od 55,2 milijuna. Veliki dio tih prihoda dolazi od poslova s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije. U Elektroničkom oglasniku javne nabave stoji podatak da je ministarstvo Gabrijele Žalac donijelo 18. lipnja 2019. odluku o odabiru tvrtke “Omega software” za usluge održavanja i nadogradnje sustava eFondovi.

Žalac je uoči sjednice Vlade sve pokušala pojasniti.

“Kada govorimo o tvrtki “Omega software” i povezujete mene s tom pričom, ja sam taj ugovor kada sam došla biti ministrica, zatekla”.Za usluge razvoja, isporuke, upravljanja, revizije i održavanja informatičkih rješenja po mjeri za upravljanje europskim fondovima, s ciljem sklapanja okvirnog sporazuma do dvije godine s jednim gospodarskim subjektom, u veljači 2016. odabrana je ponuda “Omege” po cijeni 4.661.000 bez PDV-a.

A odluku je Odluku o odabiru potpisao je tadašnji ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić, piše Slobodna Dalmacija. Evo što je na to rekao danas, kao ministar poljoprivrede:



“Ne znam ja to, ja znam ono što sam ja potpisao, i što je provedena nabava za vrijeme mog mandata.””Koliko se ja sjećam, jedan ugovor temeljem provedene javne nabave, 5 milijuna i nešto, sad točno što, nemojte me pitati”.

Inače ,”Omega software” bavi se razvojem i integracijom cjelovitih ICT rješenja koja se temelje na vlastitim inovativnim razvojnim platformama.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI