Zbog čega je Šeks izigravao klauna na galerije sabornice?!

Patrik Macek/PIXSELL

Šeksova pojava na galeriji sabornice s koje je palac spuštao prema dolje sablaznila je mnoge, jer je sve izgledalo kao da Plenkovićev najvažniji savjetnik, onako s visoka, kontrolira situaciju, u stilu Velikog brata, koji je spreman svakoga trenutka neposlušnim saborskim zastupnicima, spustiti palac ili mali prst prema dolje, kao što je, po izjavi bivšeg potpredsjednika HDZ-ove Vlade Damira Polančeca, to uradio upravo njemu, pritiskajući ga da tereti Ivu Sanaderu, u slučaju 'Reflektori',nakon njegova napuštanja pritvora u Remetincu

Jedan od najkomičnijih da ne kažemo najtragikomičnijih trenutaka za vrijeme izglasavanja nepovjerenja Boži Petrovu u Hrvatskom saboru bio je onaj kada je glavni politički strateg i savjetnik premijera Andreja Plenkovića, HDZ-ov patrijarh Vladimir Šeks, s još neutvrđenom količina promila u krvi, s mobitelom na uhu spuštao palac dolje u najboljoj maniri legendarnog Marlona Branda iz kultnog filma ‘Kum’.
Inače sama pojava druga Šeksa na galerije u sabornici, neke je nasmijala do suza, jer je Šeks doista izgledao komično, slično kao pokojni lgendarni pjevač Dino Dvornik u spotu ‘Zašto praviš slona od mene’!

No, neke je pak Šeksova pojava na galeriji sabornice s koje je palac spuštao prema dolje doista sablaznila, jer je sve izgledalo kao da Plenkovićev najvažniji savjetnik, onako s visoka, kontrolira situaciju, u stilu Velikog brata, koji je spreman svakoga trenutka neposlušnim saborskim zastupnicima, spuštati i podizati mali prst, kao što je, po izjavi bivšeg potpredsjednika HDZ-ove Vlade Damira Polančeca, to uradio upravo njemu pritiskajući ga da tereti Ivu Sanaderu, u slučaju ‘Reflektori’,nakon njegova napuštanja pritvora u Remetincu.

Damir Polančec je tada u više navrata naglasio kako je Vladimir Šeks, najavljujući njegovu bezuvjetnu sudsku presudu, “počeo spuštati i podizati mali prst ruke”. Zašto, pobogu, pitali su se mnogi. Je li možda Polančec tim detaljem želio potvrditi autentičnost sastanka? Ili je pak metaforički upozorio javnost kako Šeks vrti Hrvatsku oko malog prsta? Možda je ovo posljednje bilo najbliže istini, jer je nakon što je Polančec rekao da će se braniti isključivo istinom te da neće teretiti Sanadera, Šeks ga je pogledao i kazao kako je presuda već donijeta, mašući malim prstom, te da dobro razmisli o svemu jer se radi o bezuvjetnoj presudi. ‘Upitao sam ga znači li to godinu dana bezuvjetnog zatvora, na što smo obojica zašutjeli – ja u šoku, a on netremice me gledajući i potvrđujući klimanjem glave koje se meni činilo da traje barem minutu’, zapisao je tada u svom pismu ovjerenom kod javnog bilježnika Daimr Polančec.

Imajući sve to u vidu kao i kratku povijest o Šeksovu malom prstu, njegovo spuštanje palca prema dolje na galeriji sabornice mnoge je prenerazilo. Jer brojni su se upitali, kome li to sve Šeks pokazuje palac prema dolje. Može se samo zamisliti kako li se tek osjećao Tomislav Saucha, gledajući Šeksa, koji se,poput klauna zabavljao na galeriji

Facebook Comments



Loading...
DIJELI